LISTĂ. Vandalii care s-au pornit să distrugă Parlamentul, identificați de poliție

13 persoane care au avut un comportament agresiv la protestele de la Parlament în ziua când a fost învestit Guvernul Filip au fost identificate de poliție. Aceștia figurează în dosarul penal iniţiat de oamenii legii. Deschide.md, care face trimitere la surse de încredere din poliție, a publicat lista celor care apar încercuiți ca „persoane identificate” într-un colaj video distribuit de poliție.

Din imagini se vede cum cei identicați atacă cordonul viu format din polițiști, iar, mai apoi, forțează cu o rangă metalică, scoasă din balustrada pragului, ușa laterală a clădirii Parlamentului, intrând forțat în incinta clădirii. În continuare, manifestând un comportament agresiv și foarte violent, aceștia au gresat polițiștii, sustrăgând și distrugând echipamentul din dotare. Ca urmare, protestatarii au devastat etajul I al Parlamentului, cauzând prejudiciu material în sumă de aproximativ 750 de mii de lei.

Protestatarii violenți au vîrsta cuprinsă între 25-50 ani.

Lista de mai jos este sincronizată cu persoanele din colajul video. Precizăm că cele 13 persoane apar apar repetat în unele secvențe video.

 1. Cociorba Igor Petru;
 2. Vovc Liviu Liviu – Este unul din liderii tineri ai PDA, fiul şefului adjunct al IMSP Spitalul de Urgenţă;
 3. Cebotareanu Sergiu Gheorghe;
 4. Cebotari Serghei Trofim;
 5. Pisică Aureliu Stefan, 39 de ani, originar din localitatea Bardar, Ialoveni. A fost condamnat la 4 ani de privațiune de libertate cu suspendarea executării pe un termen de probă de 2 ani, însă la nici un an de la pronunțarea deciziei instanței de fond, Pisică a fost eliberat de pedeapsă prin aplicarea amnistierii;
 6. Bizgu Anatolie Pavel;
 7. Bucureanu Aureliu Petru – serveşte cu fidelitate regimului de la Tiraspol, iar la protestul de la Parlament, el demonstrativ ar fi lăsat impresia că-l scoate pe Mihai Ghimpu din mâinile agresorilor adunaţi acolo. Bucureanu este membru al grupului „Vreau să trăiesc în Moldova”. Organizația respectivă a organizat în data de 1 decembrie un protest la Ambasada României, împotriva propagandei unioniste. Liderul organizaţiei este Alexei Kocikin, văzut, şi el, în sediul Parlamentului în ziua când a fost votat Guvernul Filip. Tot el a ținut un discurs aprins la forul civic din 29 ianuarie.
 8. Portean Adrian Tudor;
 9. Sârbu Oleg Ștefan;
 10. Verbițchi Ruslan Gheorghe;
 11. Cibotari Radu Iosif;
 12. Fauras Stanislav Stefan;
 13. Martirosean Vrej Vrej.

Amintim că organizatorii protestelor au refuzat să-și asume responsabilitatea privind acțiunile ilegale ale protestatarilor, declarând că nu poartă nicio răspundere pentru acțiunile violente de la Parlament și că aceștia nu au fost adepții lor. Poliția a pornit o cauză penală privind comiterea dezordinilor în masă – art. 285 Cod penal. Persoanele vinovate riscă o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.