„Primarul chiulangiu” Renato Usatîi, făcut una cu pământul de un șef de la Ministerul Sănătății

Bălți, 2016

Bălți, 2016

Cum am și scris pe Facebook, în acest weekend am fost la Bălți. De fapt, ca de obicei, din 2006 încoace. Bunăoară, în ultimul an, am făcut în jur de 15.000 km, pe axa Chișinău-Bălți-Chișinău, scrie Dragoș Galbur, șef de direcție în cadrul Ministerului Sănătății, pe blogul său.

Cine mă cunoaște, știe că îmi iubesc orașul, cu plusurile și minusurile sale și că întotdeauna am promovat imaginea, personalitățile și semnificația sa în istoria românilor. De fiecare dată când ajung acasă, la Bălți, primul lucru pe care-l fac, este să caut cu privirea ce s-a mai schimbat, ce mai nou a apărut și ce mai vechi a dispărut?! Acuma aș fi ipocrit să spun că lucrurile nu s-au schimbat deloc, ba da, s-au schimbat, doar că, din păcate, în direcția greșită. N-am să contenesc nicio clipă să-l ghiontesc pe primarul chiulangiu, cândva amicul meu, Renato Usatîi, de fiecare dată când o să consider necesar acest lucru, pentru că, în peste șase luni de activitate, nu a făcut nimic pentru oraș, nici pentru cetățenii acestuia. Incompetența însoțită de indiferență și lipsa de disciplină – mai dăunător cocktail pentru un oraș, nu există.

Concret?

  • Deszăpezire incompletă, fapt ce a dus la inundarea multor străzi și terenuri din municipiu. Iar apa e pe străzile inundate, spală frumos și ceea ce-a mai rămas din magicul asfalt de Bălți. În ce-i constă magia? Simplu, toamna îl pui și primăvara nu mai e.
  • Iluminatul stradal e într-o stare dezastruoasă. Așa, lângă arterele principale din oraș, mai arde câte un felinar, iar pe străzile adiacente, ca să nu mai pomenesc de curți, e decorul perfect pentru filmele de groază.
  • Nu știu cum a promis și interzis amplasarea gheretelor, că pur și simplu sunt peste tot. Ca-n Chișinău, de fapt. Plus, tot aici vreau să menționez construcțiile teribile din termopane, care au monopolizat practic toate stațiile de troleibuze și autobuze. Și încă ceva, cu construcțiile pornite, autorizate contra unor șpăgi consistente, ce facem?
China Town

Dragoș Galbur susține că Piața Centrală din Bălți e un fel de… China Town

  • Pentru ce să pui pe rută troleibuze noi-nouțe, bune și frumoase, dacă nu ai pregătită infrastructura necesară pentru ele?! Ca să ce? Să le distrugi într-un an de zile și să plătește tot venitul pe care le-au adus, pentru reparația acestora?! Non-sens! Doar dacă e să le bagi ca și populism, că oameni buni, na-vă confort, dar nu răspund și pentru plombele voastre. Că asta se întâmplă, îți sar plombele când mergi pe drumurile din Bălți. Adevărat, e de multă vreme problema, dar sorry, nu eu am promis că o voi soluționa-o.
  • Scoate bradul din centru, că ne apucă Paștele! (Bradul a fost dezinstalat ieri, 1 februarie – n.r.)

Mulți îmi vor reproșa că în jumătate de an nu e posibil să schimbi vădit lucrurile. Eu zic că anume în primele luni de activitate lucrurile trebuiesc schimbate radical, vizibil și palpabil. Că dacă n-ai făcut nimic în primele 100 de zile de activitate, de exemplu, nu te mai aștepta să schimbi mare lucru după.

Până atunci, cum spune un bun prieten de-al meu, despre Renato Usatîi: „Când n-ai soluții pentru oameni, le oferi circ”.

Dragoș GalburCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. La ce-i mai trebuie lui Dragoş funcţia (şi salariul) de la Ministerul Sănătăţii, de parcă Edelwess-ul nu i-ar plăti suficient pentru înaltă credinţă şi efort??? Ah, da-a-a-a! Eram să uit – Ruxanda trebuie să contribuie şi ea…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.