Veste proastă pentru cei cu DATORII LA STAT! Nu vor putea ieși din R. Moldova

Foto: argumentul.info

Foto: argumentul.info

Moldovenii care nu plătesc impozitele au motive să cadă pe gânduri. Potrivit unei prevederi noi din politica bugetar-fiscală, persoanele juridice care vor avea datorii de 100 de mii de lei și persoanele fizice cu datorii de 5 mii de lei la bugetul de stat nu vor putea părăsi țara.

Potrivit Realitatea.md, interdicția va fi aplicată de organul fiscal faţă de persoana fizică-cetăţean şi faţă de conducătorul / administratorul / persoana cu funcţie de răspundere a persoanei juridice, precum şi a persoanei fizice care practică activitatea de întreprinzător sau oricărei alte entităţi ce a admis restanţe faţă de bugetul public naţional.

Interdicţia de a părăsi ţara este o măsură de asigurare opţională a stingerii obligaţiilor fiscale faţă de buget şi se aplică de către organul fiscal prin emiterea unei decizii, forma şi conţinutul căreia este aprobată de Serviciul Fiscal de Stat.

Astfel, interdicţia de a părăsi ţara aplicată contribuabilului restanţier va fi anulată imediat şi necondiţionat de către organul fiscal în cazul în care restanţierul îşi va onora pe deplin obligaţiile fiscale faţă de bugetul public naţional sau vor exista alte circumstanţe legale conform cărora urmează a fi anulată interdicţia.

În cazul achitării restanţei prin intermediul instituţiilor financiare amplasate la frontieră a sumei depline a restanţei, la prezentarea documentului de plată Poliţiei de Frontieră, persoanei i se va autoriza părăsirea ţării, iar organul fiscal în baza informaţiei privind achitarea sumelor restanţei înscrise în sistemul de evidenţă a Serviciului Fiscal de Stat, va anula din oficiu interdicţia de a părăsi ţara.

De menționat că proiectul politicii bugetar-fiscale a fost supus consultărilor publice. Ulterior, acesta urmează să fie aprobat de Guvern și votat de Parlament.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.