Vlad Filat, atacat în închisoare de o boală cronică

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Deja pentru a treia oară este amânată şedinţa de judecată în dosarul Filat. Avocații fostului premier au comunicat că prevenitul Vlad Filat s-a îmbolnăvit şi nu s-a putut prezenta în faţa instanţei. Din această cauză, şedinţa programată pentru marți, 2 februarie, a fost amânată.

Avocatul Igor Popa, care îl apără pe Filat, a anunţat că politicianul nu a putut participa la ședința de judecată pentru că „s-a îmbolnăvit şi primeşte tratament, inclusiv antibiotice”.

Avocatul a spus că Filat s-a îmbolnăvit de otită cronică și că, în această fază de judecată, şedinţa nu poate avea loc în lipsa inculpatului.

„Noi am primit o concluzie de la medicii din penitenciar în care se spune că Vlad Filat suferă de otită cronică şi nu este în stare să participe la şedinţa de judecată”, a declarat Popa, citat de IPN.

Potrivit avocatului Igor Popa, şedinţă de judecată în dosarul Filat a fost amânată pentru data de 17 februarie, ora 10:30.

„Orice om în această perioadă poate să se îmbolnăvească. Este mai important să punem pe prim-plan tratamentul uman”, a mai spus avocatul lui Filat, citat de Sputnik.

Dosarul Filat a fost trimis în judecată la 23 decembrie 2015. Până în prezent  au fost amânate trei şedinţe în cadrul cărora urma să aibă loc examinarea în fond a dosarului. Filat a fost reţinut în luna octombrie, fiind învinuit de corupere pasivă și trafic de influenţă. Fostul premier riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. În prezent, acesta se află la Penitenciarul 13 din Chișinău.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. boala cronica nu se numeste cumva „frica de sentinta”? cat se poate de intins timpul, da-l naibii, lecuiti-l si aduceti-l direct la sedinta de judecata, da bate in circ iarasi…

    Apreciază

  2. Nu-mi rămîne decît să-i urez mai repede să se însănătoșească și să se prezinte în fața judecătorilor și procurorilor pentru ca procesul său să meargă mai repede.

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Prevenitul Vlad Filat, pus pe picioare cu vitamine – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.