Barbăroșie, mai dur decât Năstase și Usatîi luați la un loc, îl acuză de „lașitate” pe Băsescu

Arcadie Barbăroșie. Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

Arcadie Barbăroșie. Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

Pentru că a condamnat apropierea de partidele proruse a Platformei DA, care e gata să pună batista pe țambal în privința integrării europene a R. Moldova, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost făcut cu ou și cu oțet de către analistul politic Arcadie Barbăroșie.

Cunoscutul analist politic a declarat în cadrul emisiunii „Alb & Negru” de la Unimedia că poziția lui Băsescu este „lașă”.

„Potrivit acestuia (Arcadie Barbăroșie – n.r.), aşa-zisele «soluţii» ale lui Băsescu, «integrarea europeană» sau «unirea cu România» sunt doar nişte «proiecte», care se pot spulbera în condiţiile în care Plahotniuc va captura definitiv statul”, scrie Jurnal.md.

Anterior, și liderul Partidului DA, Andrei Năstase, l-a criticat pe Traian Băsescu pentru faptul că nu a susținut apropierea Platformei DA de partidele loiale Kremlinului. Năstase a avut, de fapt, un mesaj similar cu cel al lui Renato Usatîi, care le-a cerut politicienilor de la București și Washington să nu intervină în R. Moldova.

Luni, 1 februarie, în cadrul emisiunii „Alb & Negru” de la Unimedia, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a criticat dur poziția luată în ultimul timp de liderii Plaformei DA, cea de a renunța la discuțiile despre vectorul geopolitic al R. Moldova. Potrivit lui Băsescu, așa procedează doar lașii, iar amânarea aplicării Acordului de Asociere ar însemna pierderea dreptului cetățenilor moldoveni de a călători liber în UE.

Băsescu: Sub flamura luptei cu oligarhia, la Chișinău se pregătește venirea partidelor proruse la putereCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.