Cine a aruncat grenada? Drăguțanu presupune cine

Dorin Drăguțanu. Foto: unimedia.info

Dorin Drăguțanu. Foto: unimedia.info

Guvernatorul demisionar al BNM, Dorin Drăguțanu, a declarat că bănuiește cine putea să arunce grenada la balconul casei sale. Informațiile au fost oferite organelor de anchetă, iar ipotezele nu pot fi făcute publice, a declarat astăzi oficialul în cadrul unei conferințe de presă.

Drăguțanu a precizat că, în momentul deflagrației, toată familia era în casă și a tras o sperietură zdravănă. Acesta a avut o explicație și atunci când jurnaliștii l-au întrebat de ce tatăl său a mințit că nimeni nu era acasă.

„Părinții mei sunt încă șocați de ceea ce s-a întâmplat. Nu au experiență în interacțiune cu presa și acest lucru poate explică unele declarații emotive”, a spus guvernatorul BNM.

Drăguțanu nu a dorit să comenteze declarațiile de ieri ale premierului Pavel Filip, potrivit căruia atacul asupra casei sale ar putea fi legat de verificările care au fost inițiate la o anumită bancă.

„Nu o să comentez ce a spus domnul prim-ministru și e normal să nu comentez. Toate presupunerile pe care le am le transmit organelor de anchetă și este de competența lor de a ajunge la anumite concluzii. Eu am viziuni la ceea ce s-a întâmplat, dar nu vreau să lansez ipoteze”, a adăugat Drăguțanu.

Cât despre demisia sa din funcția de guvernator al BNM, Drăguțanu a spus că acum este guvernator cu funcții depline, chiar dacă a depus cerere de demisie. Acest statut este valabil până când Parlamentul nu va vota pentru demisia sa. Drăguțanu a punctat că atât el, cât și viceguvernatorul Marin Moloșag nu intenționează să-și retragă cererile de demisie.

Amintim că, în ziua incidentului, bloggerul Veaceslav Balacci a admis că explozia de la casa lui Drăguțanu ar avea legătură cu Veaceslav Platon și „platforma Țopilor”. Potrivit lui Balacci, controalele operate de BNM la băncile în care Veaceslav Platon deţine pachete de acţiuni au relevat încălcări grave.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.