Explozia de la casa lui Drăguțanu poate avea legătură cu o grupare mafiotă, crede premierul Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Pavel Filip. Foto: gov.md

În contextul grenadei aruncate de persoane necunoscute în casa guvernatorului demisionar al BNM, Dorin Drăguțanu, premierul Pavel Filip consideră că acest atac în stil mafiot ar putea avea legătură cu activitatea din ultima perioadă a BNM, în special în privinţa unei anumite bănci.

Pavel Filip a confirmat versiunea emisă de organele de drept, calificând incidentul drept act de terorism. Premierul i-a solicitat ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, să opereze o investigație minuțioasă, să depisteze criminalul și „să-l pedepsească conform rigorilor legii”.

„Cred că e nevoie de măsuri mai dure. Cei care au profitat de situația de până acum trebuie să se trezească la realitate. Cazul cu grenada aruncată la casa Guvernatorului BNM trebuie tratat cu profesionalism. El are toate elementele unui atac mafiot. Aceste acțiuni trebuie pedepsite foarte dur. Sper că anchetatorii vor stabili dacă acest atac are legătură cu activităţile BNM din ultima perioadă în ceea ce priveşte o anumită bancă. Suntem mai multe ipoteze. Trebuie să-i găsim nu doar pe cei care au aruncat grenada, ci și pe cei care au comandat acest atac”, a declarat Filip în cadrul ședinței din 3 februarie a Guvernului, citat de Agora.

Amintim că, în ziua incidentului, bloggerul Veaceslav Balacci a admis că explozia de la casa lui Drăguțanu ar avea legătură cu Veaceslav Platon și „platforma Țopilor”. Potrivit lui Balacci, controalele operate de BNM la băncile în care Veaceslav Platon deţine pachete de acţiuni au relevat încălcări grave, care „sunt de natură să destabilizeze şi aceste trei bănci, ceea ce ar constitui o lovitură fatală sistemului bancar moldovenesc, care încă nu-şi poate reveni după furtul miliardului din BEM, UB şi BS”.

Atacul s-a produs în noaptea de duminică spre luni. La balconul dinspre stradă al casei lui Drăguţanu a fost aruncată o grenadă de model RG-42. Explozia a distrus elemente ale construcţiei. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Procuratura a intentat un dosar penal pentru terorism, în baza articolului 278 din Codul penal.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Cine a aruncat grenada? Drăguțanu presupune cine – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.