VIDEO. De ce A. Năstase vorbește pe înțelesul interlopilor?

Igor Dodon, Andrei Năstase și Renato Usatîi. Foto: fb.com/dodon.igor

Triumviratul Dodon-Năstase-Usatîi. Foto: fb.com/dodon.igor

Multora încă le-a rămas în memorie expresia cu pusul batistei pe țambal, debitată recent de către liderul Partidului DA, Andrei Năstase. Probabil puțini știu că Dicționarul de argou al limbii române (2007) atribuie expresia „a pune batista pe țambal” lumii interlope.

Potrivit dicționarului citat, expresia cu pricina, specifică lumii interlope, înseamnă „a ascunde”, „a tăinui”. O interpretare pe cât de originală, pe atât de logică pentru această expresie oferă bloggerul român Sorin Grumăzescu, potrivit căruia sensul expresiei „a pune batista pe țambal” ar trebui căutat și în faptul că acele coarde ale țambalului ascunse de o bucată de material nu doar că nu se văd, ci și sunete nu pot scoate.

„Se pune batista pe țambal cu privire la vectorul geopolitic pentru o perioadă de un an. Igor Dodon a vorbit de un an jumătate”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei ediții a emisiunii „În PROfunzime”, difuzată în direct de la PRO TV. Mai mult, partenerul de la Bălți al fruntașului DA, Renato Usatîi, a propus ca această perioadă să fie de doi ani.

Oare de ce fruntașul DA a „coborât”, conștient sau inconștient, la „formule lingvistice” folosite, de obicei, de interlopi? Poate că primarul de Bălți, Renato Usatîi, știe răspunsul?

Precizăm că, ulterior, Andrei Năstase a dat impresia că-și pune cenușă pe cap, argumentând că, de fapt, Platforma DA, despre care se spune că ar fi controlată de oligarhul Victor Țopa, „își dorește ACCELERAREA implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (și nicidecum întreruperea sau stagnarea acestuia, așa cum mint fățiș «jurnaliștii» lui Plahotniuc)”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Bolnavi de putere si debili.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.