Continuarea reformelor în R. Moldova, încurajată de europarlamentari

Foto: parlament.md

Foto: parlament.md

Deputaţii Parlamentului European încurajează R. Moldova în continuarea reformelor, inclusiv prin implementarea prevederilor Acordului de Asociere şi asigurarea stabilităţii economice, fapt ce va transforma țara noastră într-un partener de succes şi o va apropia mai mult de UE.

Declaraţiile au fost făcute de către deputații europeni în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Într-un comunicat al Parlamentului, citat de IPN, se menţionează că în cadrul întrevederii, care a avut loc vineri, 5 februarie, s-au discutat subiecte legate de situaţia social-economică din ţară, evoluţiile politice şi implementarea reformelor asumate în calitate de ţară asociată a UE.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că provocările politice, economice şi sociale cu care se confruntă în prezent R. Moldova pot fi depăşite prin reforme structurale profunde, în special în justiţie, în domeniul financiar-bancar şi lupta cu corupţia.

Alte subiecte discutate în cadrul întrevederii au vizat prevederile „pachetului de integritate” aprobat de Guvern, „pachetului energetic”, noua Lege a procuraturii, dar şi stadiul actual de investigare a fraudei bancare de către Compania internaţională „Kroll”. Totodată, Andrian Candu a precizat că prioritatea guvernării este îndeplinirea tuturor condiţiilor pentru negocierea unui nou program cu Fondul Monetar Internaţional.

O delegaţie a Parlamentului European efectuează o vizită de lucru în R. Moldova în perioada 4-6 februarie. Eurodeputaţii vor purta o serie de discuţii cu reprezentanţii fracţiunilor parlamentare.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.