Fost președinte al Curții Constituționale: Totul a început când la putere a venit PCRM

Victor Pușcaș. Foto: inj.md

Victor Pușcaș. Foto: inj.md

Degradarea situaţiei în R. Moldova a început în perioada guvernării comuniste, iar guvernarea rea care a preluat puterea în 2009, a politizat excesiv instituţiile statului şi a agravat şi mai mult starea de lucruri.

De această părere este fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Victor Puşcaş. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul TV7.

„Pe timpul când preşedinte al ţării era Mircea Snegur nu era aşa. Totul a început când la putere a venit PCRM. Orice numire în funcţie trebuia coordonată cu Voronin. Fostul meu şofer de la CC a dorit să se angajeze şofer la o ambasadă. Nu a fost angajat până nu şi-a dat acordul Voronin. Vă daţi seama dacă până şi angajarea unui şofer depindea de preşedintele ţării”, a spus Puşcaş, citat de IPN.

Fostul magistrat consideră că cea mai marea greşeală a guvernării care a venit în 2009 şi care s-a declarat proeuropeană a fost partajarea instituţiilor statului, în special a celor de drept, fenomen care a băgat statul în captivitate. „Începând cu anul 2009, situaţia degradează şi mai mult. Clasei politice aflate la guvernare îi este convenabil ca să aibă la mână instituţiile de drept şi cele de forţă. Din această cauză nu se doreşte reformarea instituţiilor de drept”, a opinat Pușcaș.

Victor Puşcaş nu exclude că şi Curtea Constituţională ar putea fi controlată politic. „Este greu de afirmat dacă CC se află sub control politic sau nu. Dar a creat cel puţin cinci precedente periculoase. Unul se referă la majoritatea parlamentară formată în Parlament, iar altul reprezintă decizia în urma căreia Filat a fost eliberat din funcţia de premier pentru corupţie. Curtea nu poate veni cu probe, este în drept doar să se expună”, a declarat Victor Puşcaş.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.