Schimbări la Serviciul Vamal, operate de Guvern

Foto: argumentul.info

Foto: argumentul.info

Guvernul R. Moldova a elaborat programul de activitate pentru anii 2016-2018, care conţine modificări la Serviciul Vamal. Printre acestea menționăm anularea achitării în prealabil a serviciilor vamale, precum şi crearea contului unic de achitare a impozitelor de stat.

Potrivit Infotag, în program se spune că Guvernul planifică să elaboreze şi să aprobe Codul fiscal şi cel vamal, pentru a asigura transparenţa, securitatea şi claritatea procesului fiscal şi vamal.

De asemenea, se planifică consolidarea şi unificarea impozitelor pentru diminuarea presiunilor fiscale asupra afacerilor; revizuirea sistemului de evaluare şi reevaluare a imobilelor pentru impozitare; realizarea planului pe termen scurt şi lung de stabilizare şi restabilire a economiei naţionale.

Începând cu anul 2017, Guvernul intenţionează să introducă Contul unic pentru achitarea tuturor obligaţiilor fiscale ale agenţilor economici, ceea ce scuteşte personalul de proceduri în plus, economiseşte timpul şi resurse financiare sub formă de comisioane bancare.

Precizăm că, în cadrul proiectului realizat de R. Moldova în comun cu USAID „Reglementarea mediului de afaceri, investiţional şi comercial” (BRITE), vor fi realizate şase reforme, menite să ajute businessul să optimizeze cheltuielile de achitare a impozitelor şi plăţilor de stat. În cadrul proiectului deja au fost obţinute succese: introducerea sistemului „e-Customs” și adoptarea legii privind societăţile pe acţiuni.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

1 răspuns

  1. nu trebuie punct frontier intre aceste 2 tari deloc si urgent desfintat

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.