Victor Pușcaș: Parlamentul și Guvernul sunt perfect legale și legitime

Victor Pușcaș. Captură video: tv7.md

Victor Pușcaș. Captură video: tv7.md

Fostul judecător la Curtea Constituțională (CC) Victor Pușcaș susține că atât Parlamentul, cât și Guvernul sunt perfect legale și legitime, recunoscute de CC și pe plan internațional, astfel că nu poate fi vorba de contestarea, demiterea sau dizolvarea lor și organizarea anticipatelor.

Parlamentul a fost ales legal și nu poate fi dizolvat până la expirarea mandatului de patru ani. A fost recunoscut de Curtea Constituțională și pe plan internațional, a menționat Pușcaș în cadrul ediției de aseară a emisiunii „Interpol” de la TV7.

Același lucru el l-a spus și despre Guvern. Deși există anumite probleme politice în privința modului în care a fost învestit, legea și Constituția nu au fost încălcate.

„Modul cum a fost ales sunt probleme politice, dar nu legale sau constituționale. Guvernul a votat legal, am văzut 57 de voturi. Nimeni nu s-a plâns că a fost impus. Este și legal și legitim”, a punctat fostul judecător la CC, citat de Infotag.

Referindu-se la dreptul la „revolta” cu care au amenințat joi membrii Forumului Civic, Pușcaș a menționat că acest lucru ar putea fi acceptat dacă Parlamentul și Guvernul și-ar pierde legitimitatea. Legitimitatea este încrederea oamenilor în guvernare, care în R. Moldova nu a fost pierdută, iar pierderea legitimități este atunci când 90% din populație își exprimă votul de neîncredere, ceea ce nu este cazul actual, a subliniat Puşcaş.

Referindu-se la solicitarea manifestanților de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate și prezidențiale concomitent, cel târziu în toamnă, Victor Pușcaș a sugerat că acest lucru nu este posibil întrucât modificarea Constituției, indiferent care cale ar fi aleasă – parlamentară sau prin referendum, nu este posibilă decât către sfârșitul acestui an.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.