Renato Usatîi făcând fum. Captură video: fb.com / Renato Usatii

Renato Usatîi face… „Tuman”. Captură video: fb.com / Renato Usatii

Comportamentul primarului de Bălți, Renato Usatîi, nu doar denotă disprețul acestuia față de propriii susținători, dar amintește și de gangsterii și mafioții din secolul trecut din SUA, care se considerau mai presus de lege și își obligau „gorilele” să-i răzbune, dacă cineva le trecea calea.

O dovadă este și intervenția on-line a lui Usatîi de vineri, aparent pentru a respinge legătura sa cu informațiile apărute într-un set de documente secrete că ar fi coordonat de Moscova, având rolul de „element destabilizator”, scrie Politics.md. De fapt, Usatîi a vrut să-și ridice adepții „la arme” și să le dea de înțeles că, dacă va fi reținut, indiferent de acuzațiile care i se vor aduce, chiar de trădare, ei vor avea mână liberă să distrugă totul în calea lor pentru a-i obține eliberarea.

Mai mult, el chiar a trecut practic la amenințări, spunând că adepții săi „pur și simplu vor distruge totul de la GBC și Nobil, până la sediile de partid”. Aceasta este de fapt chemare la acțiuni violente, iar pentru asemenea acțiuni, Usatîi pur și simplu ar trebui judecat, notează sursa citată.

Comportamentul lui Usatîi în timpul acestei transmisiuni pur și simplu i-a șocat chiar și pe cei care s-au deprins deja cu ieșirile sale. Să aprinzi țigara și să horpăi în timpul intervențiilor indirect e deja culmea nesimțirii. Probabil nu era ceai sau cafea în ceașca lui Usatîi.

Reclame