Parlamentul European își reconfirmă sprijinul pentru guvernarea de la Chişinău

Întâlnirea lui Marian Lupu cu Petras Auštrevičius. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Întâlnirea lui Marian Lupu cu Petras Auštrevičius. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Parlamentul European reiterează sprijinul pentru guvernarea proeuropeană de la Chişinău, pentru stabilitate politică şi pentru orânduire constituţională.

Declaraţiile au fost făcute de către preşedintele PDM, Marian Lupu, după întrevederea sa de astăzi, 9 februarie, cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius.

Potrivit IPN, Marian Lupu a declarat pentru presă că partenerii europeni vor judeca politicile de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană nu pe bază de declaraţii, dar se vor baza pe acţiuni şi rezultate concrete. De asemenea, liderul democrat a spus că Parlamentul R. Moldova şi Parlamentul European vor continua colaborarea în ascensiune.

Potrivit lui Marian Lupu, în cadrul întrevederii, Petras Auštrevičius, a apreciat invitaţia preşedinteluie Parlamentului, Andrian Candu, de a forma o platformă de comunicare cu opoziţia şi societatea civilă, care să vină în sprijinul reformelor structurale din ţară. Lupu a menţionat că oficialul european a spus că în timpul întrevederilor cu reprezentanţii opoziţiei şi ai societăţii civile îi va încuraja şi pe aceştia să participe la dialog.

Liderul PDM a declarat că situaţia din R. Moldova este un punct de mare îngrijorare pentru partenerii europeni, menţionând că aceştia văd nu doar nemulţumirea cetăţenilor.

„Bruxelles-ul vede cum se accentuează nuanţele de luptă geopolitică care se dă în Republica Moldova şi acţiunile care sunt promovate de un şir de forţe politice radicalizate. Ei văd foarte bine că aceste acţiuni nu vin din interiorul ţării. Ordinele vin din exteriorul ţării”, a spus liderul PDM.

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Petras Auštrevičius, nu a făcut declaraţii pentru presă.

În cadrul vizitei sale de trei zile, oficialul european are programate întrevederi şi cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Pavel Filip, cu vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici şi cu vicepremierul, ministrul de Externe, Andrei Galbur. Petras Auštrevičius va mai discuta şi cu deputaţi, precum şi cu politicieni moldoveni.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.