„Prostul satului” îl invocă pe Constantin Tănase: Mihai Ghimpu – singurul lider politic moral

Mihai Ghimpu și Constantin Tănase. Colaj: argumentul.info

Mihai Ghimpu și Constantin Tănase. Colaj: argumentul.info

Pe toţi cei care bat azi în liderul PL, Mihai Ghimpu, îi uneşte un singur lucru: ura faţă de România. Asta scria regretatul Constnatin Tănase în 2012, pe când AIE se ostenea să aleagă un șef de stat. Mihai Ghimpu a readus în actualitate observațiile reputatului jurnalist.

Într-o însemnare pe Facebook pe care a publicat-o aproape de miezul nopții, liderul liberal partajează editorialul „«Piatra lui Ghimpu» şi o problemă falsă – moldovenii vor alegerea preşedintelui”, semnat de Constantin Tănase.

„Cel mai nedrept lucru care se poate întâmpla – şi mă tem că chiar se va întâmpla! – poate fi următorul: în urma unor jocuri murdare de culise, la care va participa şi «anticomunistul» I. Dodon, preşedintele în sfârşit va fi ales, pe post de «prostul satului» va fi împins M. Ghimpu care, după atâţia «aşi din mânecă», va rămâne fără funcţia care i se cuvenea conform algoritmului. În perspectiva unei asemenea evoluţii a situaţiei moldovenii vor ajunge mâine să aibă un singur lider politic moral şi cu adevărat anticomunist. Numele acestuia va fi Mihai Ghimpu”, scria Constantin Tănase.

Nostalgic, cum îi este firea, și atașat spiritual față de Maestrul Constantin Tănase, liderul PL scrie:

„N-aș vrea să fac păcate, dar era bine și pentru tine și pentru neamul nostru să trăiești încă mulți ani, Constantine, dar posibil că Domnul n-a dorit ca tu și mulți alții ca tine să ajungeți și să vedeți ce c…-s unii «urmași» de a lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Să vedeți cum primul «Președinte» al Frontului Popular împreună cu alți «membri» ai Frontului s-au urcat pe o scenă instalată în PMAN și, împreună cu NUD, oamenii Moscovei scandau «noi suntem norodul», «pobeda, pobeda». «Troica» scanda și striga, țipa și «buhăia» încât lui Puțin i sa făcut jale și le-a format Kremlinul Salvării Naționale”, a scris Mihai Ghimpu.

Foto: Mihai Ghimpu (tass.ru); Constantin Tănase (timpul.md)Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.