Sprijin CONDIȚIONAT din partea UE. Ce i-a spus Auštrevičius lui Timofti

Petras Auštrevičius și Nicolae Timofti. Foto: presedinte.md

Petras Auštrevičius și Nicolae Timofti. Foto: presedinte.md

Președintele Nicolae Timofti l-a primit marți, 9 februarie, pe Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Petras Auštrevičius, aflat într-o vizită de documentare la Chișinău.

Europarlamentarul lituanian a comunicat că Uniunea Europeană va continua să sprijine R. Moldova, cu condiția ca rezultatele implementării agendei proeuropene să fie vizibile în perioada următoare.

„Uniunea Europeană va urmări îndeaproape măsurile anticorupție aplicate, avansarea reformelor în sistemul juridic și cel financiar bancar. Așteptăm vizita misiunii Fondului Monetar Internațional în R. Moldova pentru ca să generăm, ulterior, acțiuni din partea instituțiilor europene”, a declarat Petras Auštrevičius.

La rândul său, șeful statului, Nicolae Timofti, a spus că trebuie dezrădăcinate relele practici folosite în R. Moldova și că Uniunea Europeană poate ajuta țara noastră în acest sens. Șeful statului a declarat că R. Moldova trebuie să urmeze exemplul României în aplicarea programului de asociere și integrare europeană.

„Voi discuta la București, cu ocazia vizitei oficiale pe care urmează să o întreprind, posibilitățile de a fortifica colaborarea noastră pe domenii care vor impulsiona avansarea R. Moldova pe calea integrării europene”, a spus Nicolae Timofti.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.