Unii reprezentanți ai societății civile se plâng pe clasa politică

Foto: fb.com/mihalache.sveatoslav

Foto: fb.com/mihalache.sveatoslav

Clasa politică de la guvernare nu respectă societatea civilă. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7 de către reprezentanţi ai Forumului Civic.

Alexandru Slusari, preşedintele Asociaţiei „UniAgroProtect”, consideră că lipsa unui răspuns la revendicările înaintate de către Forumului Civic reprezintă o lipsă de respect a guvernanţilor faţă de societatea civilă.

„Cei de la guvernare au mai demonstrat încă o dată că nu le pasă de cei care au votat pentru ei. De aceea, trebuie să continuăm protestele şi la ele trebuie să se alăture cât mai mulţi cetăţeni ca să-şi ceară drepturile”, a declarat Slusari, citat de IPN.

Jurnalistul Dmitri Ciubaşenko consideră că liderii de la guvernare evită să ofere un răspuns pentru că nu doresc alegeri parlamentare anticipate.

„Cei de la guvernare nu doresc să cedeze. Una din revendicările Forumului Civic se referă la alegeri anticipate, care nu sunt dorite de către cei de la guvernare, pentru că se tem că vor pierde puterea”, a opinat Ciubaşenko.

Analistul politic Oazu Nantoi, la fel, crede că guvernarea nu respectă societatea civilă, însă consideră că în cele din urmă guvernarea ar putea oferi un răspuns.

„Acest lucru demonstrează încă o dată că la noi minoritatea nu se supune majorităţii. Nu este exclus că cei care deţin puterea, vor oferi un răspuns, dar va fi unul de ochii lumii, ca să reducă protestatarii la tăcere pentru o perioadă oarecare. Menţionez că Forumul Civic nu reprezintă o echipă de pompieri. Strada trebuie să continue presiunile asupra guvernării, de aceea protestele trebuie să continue”, a spus analistul.

O altă opinie o are expertul Cornel Ciurea.

„Revendicările Forumului Civic nu au suport juridic. Mai multe dintre revendicări necesită de a fi reformulate. Altfel, nu au nicio şansă”, a opinat expertul.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.