Dodon și-a călcat azi pe inimă și s-a apucat de geopolitică

„Uitucul” Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„Uitucul” Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Organizatorii protestelor antiguvernamentale își calcă promisiunile în picioare. Aceștia au „uitat” că, anterior, au promis că renunță la mesaje geopolitice. Astfel, PSRM a organizat miercuri încă un protest, de această dată la sediul Guvernului, cerându-i demisia și formulând mesaje geopolitice.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că scopul protestelor este să demită actuala guvernare. Dar majoritatea celor care au luat cuvântul a vorbit despre cât de rău este în Uniunea Europeană și că R. Moldova nu are ce căuta acolo. „Oratorii” au evitat să vorbească despre actuala situație economică a Federației Ruse, acolo unde PSRM tinde să ducă R. Moldova.

Mai mult, Dodon a scos de la naftalină tema despre pericolul unirii cu România, subiect care nu este discutat de niciun oficial de rang înalt de la Chișinău și București. În așa mod, Dodon i-a ațâțat și mai mult pe cei veniți la protest, majoritatea vorbitori de limba rusă.

Manifestanții au avertizat că vor trece la acțiuni mai radicale, precum blocarea străzilor. Asta dacă nu le vor fi ascultate revendicările, deși nu este clar care, pentru că au cerut alegeri parlamentare anticipate, care nu pot fi declanșate, întrucât legea nu permite.

Precizăm că, anterior, PSRM, partidul lui Renato Usatîi și Partidul DA declarau că renunță la mesajele geopolitice, dar, se pare că liderii protestelor nu au ajuns la un numitor comun până la urmă. Cert este faptul că, marți, Platforma DA a protestat alături de adepții lui Usatîi la Consiliul Superior al Magistraturii, iar miercuri nu s-au alăturat manifestației organizate de PSRM.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.