Viorel Țopa se arată extrem de enervat că UE este dispusă să sprijine în continuare guvernarea proeuropeană de la Chișinău

Victor și Viorel Țopa. Foto: moldova24.info

Victor și Viorel Țopa. Foto: moldova24.info

Într-un mesaj pe Facebook, Viorel Țopa critică dur vizita raportorului Parlamentului European pentru R. Moldova, europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius. Țopa s-a arătat deranjat în special de faptul că oficialul european a arătat deschiderea Bruxeselles-ului pentru colaborarea în continuare cu autoritățile moldovene, recunoscând astfel că ar prefera ca UE să nu mai acorde sprijin R. Moldova, sprijin de care au anume acum cea mai mare nevoie cetățenii țării.

„Poate sunt eu departe de ritualurile diplomatice, tot mai comice și tot mai de paradă, însă totuși sunt curios să aflu: pentru ce a venit dl Petras Auštrevičius în Moldova? Să ne spună că «UE e îngrijorată, dar susține», că «UE va urmări îndeaproape ceva», că „reformele trebuie să avanseze», iar «ritmul trebuie accelerat»”, scrie Țopa.

Mai mult, acesta scrie că Auštrevičius, care este și coordonatorul Programului anual de cooperare între Parlamentul European și Parlamentul R. Moldova pentru anul 2016, nu ar cunoaște realitățile din țara noastră.

„Dl Auštrevičius distinge între regres și progres? Întreb, fiindcă nu e prima dată când înaltul demnitar îndeamnă la «accelerarea avansării», în timp ce este EVIDENT că s-a mișcat în direcția OPUSĂ. EVIDENT și lor, în structurile UE!”, mai scrie Țopa.

Petras Auštrevičius a avut marți mai multe întrevederi cu oficiali și politiceni de la Chișinău pe care i-a îndemnat să continue și să avanseze ritmul reformelor și, în același timp, a menționat că R. Moldova are nevoie de stabilitate politică, iar actualul Parlament ar trebui să-și ducă mandatul până la capăt. Acest fapt, probabil, l-a deranjat cel mai mult pe Țopa, care promovează ideea alegerilor parlamentare anticipate și care, în opinia tuturor demnitarilor occidentali, ar adânci și mai mult criza politică, economică și socială care s-a abătut asupra R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.