Știa „noul Filat” clocit de Platforma DA ce-i asta „demnitate” pe când jefuia Air Moldova?

Andrei Năstase. Foto: diez.md

Andrei Năstase. Foto: diez.md

Liderul Platformei DA, A. Năstase, nu este doar un balabol politic, ci și un raider, concluzionează bloggerul Corneliu Gandrabur. El publică pagini din decizia CEDO în care au fost despăgubiți contraversații oameni de afaceri Victor și Viorel Țopa cu 7 milioane de euro de la stat.

Gandrabur atrage atenția că în acel caz statul a fost obligat să cheltuie niște bani pentru a acoperi o daună apărută în urma primelor atacuri raider din R. Moldova, inclusiv asupra Air Moldova, scheme la care ar fi participat și Andrei Năstase.

Autorul îl numește pe Năstase „noul Vlad Filat, un alt om din banda criminală a lui Lucinschi, aservit colateral și serviciilor ruse”, reproșându-i că vorbește acum despre demnitate și adevăr, dar uită că a dus lipsă de aceste calități în perioada când a participat la atacul raider asupra Air Moldova.

„Săptămâna trecută am primit de la cineva o decizie a CEDO prin care Țopii au fost despăgubiți cu 7 milioane de euro. Banii au plecat în conturile acestor oligarhi direct din buzunarele noastre. Statul a fost obligat să cheltuie niște bani pentru a acoperi o daună apărută în urma primelor atacuri raider din Moldova. Pe atunci, nici Platon nu visa la așa scheme. Era un papă lapte pe lângă Lucinschi, Filat, Sturza, Țopi și Năstași. Ei bine, în decizia respectivă este notat destul de clar că reprezentantul companiei care a efectuat atacul raider asupra Air Moldova a fost Andrei Năstase. Da, este acest Andrei care țipa de dimineață până în seară la toate posturile TV despre demnitate și adevăr”, scrie Gandrabur, citat de portalul Democracy.md.

Bloggerul atrage atenția că despre această decizie a CEDO nu se va vorbi în mass-media loială lui Andrei Năstase și pur și simplu nu vor permite ca oamenii să afle adevărul despre raiderul Andrei Năstase.

Bloggerul face referire și la emisiunea „Comisarul”, moderată de Gabriel Călin, care vine cu detalii despre această rețea condusă de Lucinschi.

„El spune în acea înregistrare că Lucinschi a băgat în față câte un om chipurile curat, doar în speranța să rămână la putere cât mai mult timp. Dacă este să depănăm firul, vom vedea că, de fapt, toți oamenii propuși în politică au avut în trecut ceva în comun. Vlad Filat, Sturza, Năstase și Țopii au lucrat în subordinea Guvernului ani buni. Sturza și Filat au ajuns premieri, așa că au rămas să obțină această funcție Năstase și Țopii. Năstase este acum marea speranță a grupului criminal Lucinschi. Mai mult, Andrei Năstase a fost coleg de facultate cu Vlad Filat, așa că înțelegem perfect de ce își mânca limba când ajungea cu protestatarii în fața IPTEH.

Ei bine, după această schemă împotriva Air Moldova, cota parte cumpărată din creditul acordat fraudulos, pentru care unul din Țopi este condamnat în prezent, cum poate Andrei Năstase să acuze alte persoane de uneltiri împotriva statului Republica Moldova? De ce niciodată nu spune despre atacul raider asupra Voiaj International, Air Moldova, despre afacerea Dializa, BEM, Caravita și multe altele? Toate aceste atacuri raider au ieșit din cercul clanului Lucinschi din care fac parte, după cum au înțeles toți deja, următoarele persoane: Sturza, Filat, Năstase, Țopii. Lista este mai mare, însă în prezent doar aceste persoane au ieșit la rampă și ne prostesc zilnic că sunt corecți. Unul ne explică deja din închisoare, iar alții doi mai deschid gura tocmai din Germania”, scrie Gandrabur.

Bloggerul publică pagini din decizia CEDO despre care spune că sunt cele mai interesante.

„Ultima pagină ne demonstrează clar că, după o schemă pusă bine la punct, CEDO a fost înșelată în starea încât a condamnat Moldova să despăgubească niște raideri. Unul din principalii raideri din această schemă a fost și Andrei Năstase, omul care s-a ocupat personal de dosar. După ce a câștigat acest proces el și-a cumpărat casă în Germania, fiind și unul din vecinii Țopilor. Toți s-au adunat în același oraș, inclusiv avocatul lui Vlad Filat. De ce? Ca să le fie mai ușor atunci când au de plănuit următoarele atacuri raider împotriva Moldovei. Printre ultimele realizări este BEM și afacerea Dializa. O anchetă mai serioasă va arăta că au făcut și alte prostii. Nu aș greși dacă aș spune că până și utilarea unor spitale s-a făcut tot prin firmele clanului Lucinschi, cu bani furați de la BEM. Afaceri pe spatele oamenilor”, remarcă autorul.

În aceste circumstanțe, putem spune clar că Andrei Năstase nu este doar un balabol politic, ci și un raider, deoarece din cauza lui R. Moldova a rămas fără Air Moldova și Voiaj International, susține Gandrabur. Să întoarcă aceste bunuri în proprietatea statului, apoi să vorbească despre demnitate și adevăr, îl îndeamnă autorul. Să înceteze îndobitocirea cetățenilor, pentru că ei nu știu despre trecutul politicienilor apăruți peste noapte, așa că nici pe aproape nu merită să fie furați de voturi de un alt om din clanul raider Lucinschi, crede Gandrabur.

„Andrei Năstase, urcă băiete în avion și pleacă de unde ai venit! Nu uita că acțiunile ilegale îndreptate împotriva statului nu au termen de prescripție. O să vină ziua când o să faci vizite la procuror, anume pe tema atacurilor raider la care ai luat parte!”, conchide bloggerul.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.