Ce scriu profesorii despre Mihai Ghimpu și Iurie Roşca

Iurie Roșca și Mihai Ghimpu. Colaj: argumentul.info

Iurie Roșca și Mihai Ghimpu. Colaj: argumentul.info

Hebdomadarul „Literatura și Arta” (pag. 3) a publicat joi, 11 februarie, o scrisoare de susținere a liderului PL, Mihai Ghimpu. Semnatarii scrisorii sunt profesori la Gimnaziul „Alecu Mare” din Slobozia Mare, raionul Cahul.

Dascălii îi cer procurorului general, Corneliu Gurin, să-l pedepsească pe omul cu „ochelari negri” care l-a lovit pe Mihai Ghimpu în cap, dar și pe hoții miliardului. Totodată, profesorii susțin că Mihai Ghimpu „nu poate fi comparat în niciun caz cu Iuda Roșca”.

Mesajul integral al profesorilor:

Semnaturi pro Mihai Ghimpu

Semnatarii scrisorii deschise

Noi, profesorii de la Gimnaziul „Alecu Mare” din Slobozia Mare, Cahul, prin intermediul săptămânalului nostru iubit „Literatura şi arta” vrem să protestăm împotriva acuzaţiilor aduse patriotului şi liderului Partidului Liberal, domnul Mihai Ghimpu.

Nu poate fi comparat în niciun caz cu Iuda Roşca, cel care a distrus Mişcarea Patriotică, cel care de la tribuna Parlamentului bătea în România şi în noi, care l-am votat pentru idealul nostru – Unirea cu Patria-Mamă.

Ghimpu, desigur, ar fi dorit continuarea şi integrarea europeană împreună cu Partidul Liberal Democrat, dar liderii lor, care s-au trezit fără Filat, au refuzat. Mihai Ghimpu şi Partidul Liberal înţelege că asta poate fi o ultimă şansă a noastră, într-o alianţă, fie ea şi nu prea pe placul unora, dar care şi-a asumat responsabilitatea necondiţionată de a continua cursul european al Republicii Moldova.

Liderul Platformei DA, într-o ediţie a emisiunii la emisiunea „În Profunzime”, care a vorbit într-adevăr ca un viitor şef de stat, ne spune că se uneşte cu Dodon şi Usatîi, „pun batista pe ţambal” şi timp de doi ani de zile opresc orice discuţie despre intergrarea europeană. Se vor ocupa de aşa-zisa ordine a lor în „ţărişoricuţa” noastră.

Cerem procurorului general, dlui Gurin, să fie arestată şi lipsită de privaţiune de libertate persoana pe care o vedem în imagine la televizor, cea cu ochelari negri, care-l loveşte pe Mihai Ghimpu în cap. De asemenea, cerem procurorului general să fie pedepsiţi cei care au furat miliardul. Altfel, pot fi omorâţi oameni care nu au nimic cu „furtul secolului”.

Cerem primului-ministru, dlui Pavel Filip, să instaleze acel panou cât mai repede, să vedem de unde vin banii înapoi, pentru a opri furia oamenilor sărăciţi.

Foto: Iurie Roșca – Rodion Proca / sputnik.md; Mihai Ghimpu – tass.ruCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.