John Kerry: Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie menținute atât timp cât este necesar

John Kerry. Foto: telegrafonline.ro

John Kerry. Foto: telegrafonline.ro

Secretarul de stat american John Kerry a declarat sâmbătă că sancțiunile impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene ar trebui să fie menținute atât timp cât este necesar, în contextul în care unele țări europene, între care Franța, au în vedere ridicarea sancțiunilor în vara acestui an, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Sunt încrezător în faptul că Europa și SUA vor rămâne în continuare unite, pentru menținerea sancțiunilor atât timp cât este necesar și pentru creșterea asistenței necesare Ucrainei”, a afirmat Kerry la Conferința pentru Securitate de la München.

„Alegerea pentru Rusia este simplă: aplicarea integrală a acordului de la Minsk (pentru reglementarea crizei ucrainene), sau să continue să facă față sancțiunilor penalizatoare economic”, a adăugat secretarul de stat.

Pe 24 ianuarie, ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, a declarat la Moscova că Franța are în vedere o ridicare în vara acestui an a sancțiunilor care vizează sectorul bancar, petrolul și domeniul apărării ruse.

În replică la sancțiunile care i-au fost impuse, Rusia a instituit un embargo pe majoritatea produselor agroalimentare europene.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.