UE oferă alocații suplimentare pentru Vecinătatea estică

Foto: radioresita.ro

Foto: radioresita.ro

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a votat, în şedinţa de joi, 18 februarie, printre altele, şi alocări suplimentare pentru statele din Vecinătatea estică, din care face parte şi R. Moldova.

Despre aceasta, potrivit IPN, a comunicat deputatul european Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European şi raportor al Grupului PPE pentru Bugetul Uniunii Europene din 2017.

Europarlamentarul, citat într-un comunicat de presă al echipei sale, a spus că este un amendament al său cel care prevede ca Uniunea Europeană să ofere sprijin financiar suplimentar ţărilor din Vecinătatea estică.

„R. Moldova, Ucraina şi Georgia, care implementează Acorduri de Asociere cu Uniunea Europeană, au nevoie de un sprijin mai puternic din partea noastră pentru a putea duce la bun sfârşit angajamentele pe care şi le-au luat şi pentru a implementa reformele atât de necesare”, a adăugat Siegfried Mureşan.

Raportul referitor la orientările generale privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2017 prezintă priorităţile Parlamentului European în materie bugetară înaintea adoptării proiectului de buget de către Comisia Europeană. Plenul Parlamentului European îşi va da votul final asupra acestui raport în şedinţa plenară din 7-10 martie.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.