Ziua Mondială a Justiției Sociale va fi celebrată mâine în R. Moldova

Foto: comunicate.md

Foto: comunicate.md

Organizația Naţiunilor Unite organizează vineri, 19 februarie, o reuniune la nivel înalt pentru a marca Ziua Internațională pentru Justiție Socială în R. Moldova.

Potrivit unui comunicat al PNUD Moldova, evenimentul îşi propune să crească gradul de conștientizare în materie de justiție socială, din perspectiva Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă pentru următorii 15 ani, adoptate în unanimitate de statele membre ONU în octombrie 2015.

Participanţii la evenimentul de mâine vor discuta despre economia informală, calitatea politicilor de ocupare, incluziunea socială, respectarea dreptului la angajare și condițiile de muncă pentru persoanele cu dizabilități, migranţi şi refugiaţi ş.a.

Evenimentul, organizat în parteneriat Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, va culmina cu semnarea oficială a Programului de Țară privind Munca Decentă pentru anii 2016-2020, de Organizația Internațională a Muncii şi Guvernul R. Moldova.

Potrivit sursei citate, priorităţile acestui program ţin de promovarea ocupării şi a unui mediu de afaceri favorabil pentru întreprinderi durabile, un dialog social eficient, protecţie socială şi condiţii de muncă mai bune.

Celebrarea Zilei Mondiale a Justiției Sociale vine să sprijine eforturile comunităților internaționale şi naționale în eradicarea sărăciei, promovarea ocupării depline și a muncii decente, egalitatea de gen și accesul la bunăstarea socială și justiție pentru toți.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.