Guvernul a aprobat calendarul eliminării restanțelor în implementarea Acordului de Asociere

Foto: gov.md

Foto: gov.md

În debutul şedinţei, premierul cerut, în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană de aseară, să fie definitivată cât mai rapid foaia de parcurs pentru implementarea Acordului de Asociere, comunică Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului.

Pavel Filip a vorbit și despre concluziile Consiliului de Afaceri Externe al UE pe marginea situaţiei din R. Moldova, adoptate în cadrul reuniunii de luni, 15 februarie a.c.

Şeful Guvernului a salutat reconfirmarea angajamentului Uniunii Europene pentru aprofundarea asocierii politice şi integrării economice, precum și reiterarea susţinerii pentru implementarea reformelor. Mai mult, Pavel Filip a menționat că priorităţile Guvernului R. Moldova, expuse şi în scrisoarea pe care i-a adresat-o preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, coincid cu recomandările exprimate în concluziile Consiliului de Afaceri Externe.

În cadrul şedinţei a fost examinat stadiul actual al îndeplinirii obiectivului de înlăturare a restanţelor în realizarea Planului Naţional de Acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere R. Moldova-Uniunea Europeană.

Reamintim că, în cadrul şedinţei precedente, premierul Pavel Filip a solicitat lichidarea cât mai urgentă a restanţelor pe anii 2014-2015. În acest scop, a fost elaborat și aprobat calendarul eliminării restanțelor în implementarea Acordului de Asociere. Fiecare autoritate urmează să raporteze despre problemele existente și măsurile întreprinse pentru eliminarea întârzierilor.

La propunerea premierului Pavel Filip, s-a decis ca şedinţele Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană să fie organizate săptămânal, după fiecare şedinţă ordinară de Guvern.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. In mod normal asa se procedeaza , deoarece avem un volum mare de restante la capitolul Integritatii Europene! O Moldova Europeana , putem deveni doar prin reforme Europene!

    Apreciază

  2. Asta in special pentru Strelet care zicea ca cei de la guvernare nu interprind nimic pentru a elemina restantele.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.