Guvernul României oferă R. Moldova ajutor umanitar de circa 4 milioane de euro

Dan Suciu. Foto: gov.ro

Dan Suciu. Foto: gov.ro

Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar cu titlu gratuit R. Moldova în valoare de circa 4 milioane de euro (16.690.000 lei românești). Anunţul a fost făcut joi, 18 februarie, la Palatul Victoria, de către purtătorul de cuvânt al Guvernului român, Dan Suciu.

Potrivit Agerpres, ajutorul constă în produse alimentare de bază — făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, de pate, de legume, dar și în păcură pentru încălzire.

„Transportul acestor produse se realizează prin mijloacele auto din subordinea Administrației Rezervelor de Stat. Pentru păcură este nevoie de o alocare suplimentară de fonduri (circa 3 milioane de lei românești) din Fondul de rezervă bugetară pentru a suplimenta bugetul MAI care va coordona acest transport. Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul României l-a promis R. Moldova și care ține cont de necesități locale în anumite sate și comune din R. Moldova care trec printr-o perioadă dificilă”, a afirmat Dan Suciu.

Unele surse oficiale susțin că Guvernul de la București ar putea acorda în perioada următoare din fondurile Ministerului Dezvoltării și un grant nerambursabil de un milion de euro pentru proiecte de utilitate publică în R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.