Noi reguli de prezentare a rezultatelor la Eurovision

Foto: trm.md

Foto: trm.md

Organizatorii concursului Eurovision Song Contest (ESC) au anunţat o schimbare în modul de prezentare a rezultatelor. Potrivit eurovision.tv, citat de trm.md, modificările vor intra în vigoare începând cu ediţia din acest an, iar scopul modificărilor regulamentului este de a crea mai mult suspans în cadrul spectacolului din finale.

Potrivit organizatorilor, anunţarea rezultatelor va fi separată în două faze. Iniţial, televiziunile din cele 43 de ţări participante vor anunţa punctele de la 1 la 12, oferite de juriul profesionist.

Ulterior, se vor adăuga punctele obţinute de fiecare ţară prin vot de către telespectatori, iar anunţarea rezultatelor va începe de la ţara care a primit cele mai puţine puncte de la public la cea care a obţinut cele mai multe. Telespectatorii din fiecare ţară au responsabilitatea de a atribui de la 1 la 12 puncte, ceea ce conferă mai multă greutate votului ţărilor mici şi poate conduce la surprize. Votul telespectatorilor nu va fi anunţat la televizor, dar va fi disponibil pe internet la sfârşitul concursului.

„Există mai multe motive ca oricând să votaţi la ESC. Noul format garantează că piesa populară va primi 12 puncte, indiferent de votul juriului”, susține Christer Björkman, producător ESC.

Metoda, discutată încă din anul 2012, este inspirată de cea folosită în concursul naţional de selecţie a piesei care reprezintă Suedia la Eurovision. Schimbarea, descrisă drept „cea mai importantă de la introducerea sistemului de 12 puncte acum peste 40 de ani”, va intra în vigoare începând cu ediţia din acest an, a cărei finală va avea loc în data de 14 mai la Stockholm.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.