VIDEO. Cum Renato Usatîi i-a amăgit pe toți cei care au crezut în el

Renato Usatîi. Colaj: luchianiuc.com/blog

Renato Usatîi. Colaj: luchianiuc.com/blog

Devenit peste noaptea politician, controversatul primar de Bălți, Renato Usatîi, și-a trădat alegătorii și simpatizanții. Deși acum trei ani, aflat în febra acțiunilor filantropice, declara că scopul său nu este să se lanseze în politică, Usatîi i-a amăgit pe toți cei care au crezut în el.

Într-o însemnare pe blogul său, Eugen Luchianiuc secvențe video cu care vrea să demonstreze că actualul primar de la Bălți este un mincinos ordinar.  La 26 noiembrie 2014, în ajunul alegerilor parlamentare, Usatîi declara că nu-și va părăsi alegătorii și că este gata să rămână lângă ei, chiar dacă va trebui să meargă la închisoare.

„Nu voi pleca de aici, nu am să vă părăsesc, dacă va trebui voi merge și la închisoare”, declara atunci Usatîi, ca peste două zile să trimită un selfie de la Moscova în care să anunțe că a plecat cu doar două zile înainte de alegeri.

În luna mai 2015, Usatîi declara sus și tare că va sta la Bălți și va administra orașul.

„Este imposibil să conduci nu un oraș, dar și un sat dacă nu ești pe loc nu vezi în fiecare zi problemele, nu discuți cu oamenii. Cum să conduci de departe? Este un suicid”, declara Usatîi, care, știut lucru, după ce lumea l-a ales primar, stă mai mult la Chișinău și Moscova, ocupându-se cu ce vrei numai nu cu administrarea treburilor orașului Bălți.

„Să vedem ce va comenta acum primarul de Bălți care mai mult de 60 la sută din timpul cât e primar nu a fost în Bălți. Să vedem ce vor comenta acum cei ce-l idolatrizează”, comentează Luchianiuc.

Potrivit bloggerului, cu referire la surse bine documentate, că Usatîi a pierdut 250 de mii de dolari într-o singură seară într-un cazinou din Chișinău.

„O pătrime de milion de dolari care erau destinați pentru destabilizarea situației din R. Moldova pe care cei din Partidul LOR o numesc revoluție. Chiar azi menționam faptul că făleșteanul își dorește revoluție cu utilizarea forței. Anume acesta este motivul de ce primarul de Bălți a plecat de urgență astăzi (joi, 18 februarie – n.r.) la Moscova. Seara îl așteaptă o discuție destul de neplăcută cu cei care-i dau acolo banii pentru a distruge Parlamentul sau Guvernul”, scrie Luchianiuc.

Amintim că, în 2013, într-un reportaj de la PRO TV Chișinău, Renato Usatîi declara că își câștigă banii cinstit și să acțiunile sale de caritate sunt îndreptate numai pentru a susține oamenii săraci. Usatîi a respins categoric că ar urmă să se lanseze în politică, lucru care s-a dovedit a fi un neadevăr, iar toate acțiunile sale de binefacere nu au fost decât PR pentru a-și pregăti ascensiunea pe scena politicii moldovenești.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.