România, principalul partener comercial al R. Moldova

Foto: fundatia-cstere.ro

Foto: fundatia-cstere.ro

România îşi reconfirmă poziţia de principal partener comercial al R. Moldova. În anul 2015, volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 1,352 miliarde de dolari.

Potrivit IPN, exportul mărfurilor româneşti s-a ridicat la 820 de milioane de dolari, iar importul din R. Moldova la 532 de milioane de dolari. Soldul tranzacţiilor comerciale bilaterale a fost de 288 de milioane de dolari, în favoarea României.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Chişinău, cea mai mare pondere în volumul mărfurilor exportate în R. Moldova o au produsele minerale, peste 35%, urmate de maşini, aparate şi echipamentele tehnice, cu peste 21% din total. Principalele categorii de mărfuri achiziţionate din R. Moldova sunt maşini, aparate echipamente tehnice (peste 43%), precum şi metale comune şi articole metalice (peste 20%).

La data de 31 decembrie 2015, R. Moldova ocupa locul 4 la export în comerţul României cu ţările din afara UE şi locul 8 la import. De asemenea, la sfârşitul lunii decembrie 2015, în România erau înregistrate 4673 de societăţi mixte cu participare din R. Moldova, cu un capital investit în sumă de 47,96 milioane de dolari.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.