A. Năstase vrea să devină VICTIMĂ. Face tot posibilul ca partidul să nu-i fie înregistrat

Andrei Năstase. Captură video: tv7.md

Andrei Năstase. Captură video: tv7.md

Am reusit sa ma uit acum seara la toata emisiunea „Interpol” moderata de Natalia Morari. Cunosteam deja ca Nastase este un bou al politicii moldovenesti, insa la emisiunea de ieri a demonstrat inca o data acest lucru. Sa o luam pe rand.

1. Parteneriatul cu Renato si Dodon

Ieri in premiera s-a aflat ca Igor Dodon, Renato Usatii si Andrei Nastase au fost la convorbiri secrete cu Ambasadorul SUA, precum si cu reprezentantul UE. La intalnire urma sa participe si Maia Sandu, doar ca ea a renuntat sa mearga la PAS cu liderii celor trei partide partenere in dezideratul pornit impotriva Guvernului RM. Despre intalnirea secreta a spus Dodon, apoi Natalia Morari a informat opinia publica la emisiunea sa. Nastase a ramas portret cand s-a dat informatia publicului larg. Chiar s-a revoltat pe faptul ca Dodon a divulgat acest secret al celor trei lideri. Ei bine, dle Nastase, uite ca pana la urma secretul a fost dezlegat. A ramas sa aflam ce ati discutat la acea intalnire, precum si la sedinta voastra secreta de pana la intalnirile cu inaltii reprezentanti.

De ce Nastase a tinut in secret aceste intalniri… deja ramane de vazut. Cert este faptul ca s-a ascuns de pretinsul electorat, precum si de colegii din noul sau partid.

2. El are voie sa-i numeasca pe toti criminali, insa pe dansul nimeni sa nu-l atinga

Ziceam ca libertatea de exprimare este uneori privatizata de anumite persoane din Republica Moldova. Dupa emisiunea de ieri am inteles ca din aceasta lista face parte si Andrei Nastase. El spune ca are tot dreptul sa-l numeasca criminal pe procurorul general Corneliu Gurin, insa daca ar fi el procuror nu ar accepta astfel de etichetari. Nastase demonstreaza astfel ca detine o personalitate dubla, pe de o parte, iar pe de alta parte confirma ca actualul procuror general este in drept sa-l atace pentru defaimare. Or, de ce in adresa lui Gurin se poate de blamat, pe motiv ca este persoana publica, iar in adresa lui Nastase nu? Unde-i egalitatea si libertatea de exprimare?

3. Inregistrarea Partidului DA

Vorbeam cu cineva despre inregistrarea Partidului Platforma Demnitate si Adevar, mai bine zis despre redenumirea Partidului detinut de agentul GRU Chirtoaca. Interlocutorul meu banuia ca primul refuz al Ministerului Justitiei a fost generat in primul rand de Andrei Nastase. Nastase a gandit din start sa fie refuzat, ca mai apoi sa se victimizeze si sa castige puncte electorale pe seama prostiilor facute de el. Pretinsul sau electorat nu stie si nici nu se pricepe ca la cererea depusa in cancelaria MJ nu au fost anexate intentionat un sir de acte si, cel mai important, nu s-a achitat taxa de stat pentru inregistrarea modificarilor. Legea spune clar ca in astfel de cazuri nu se da curs cererii, iar solicitantului se acorda termen pentru inlaturarea neajunsurilor, ceea ce a si facut Ministerul Justitie, dupa care a fost invinuit ca nu a inregistrat modificarea denumirii partidului detinut de omul serviciilor rusesti.

De aceasta data Nastase spune ca a inlaturat neajunsurile, insa are informatii concrete despre faptul ca oricum nu va fi inregistrata modificarea denumirii partidului pe care-l reprezinta. Nastase face trimitere la oameni din interiorul MJ si se bate cu pumnii in piept ca va fi refuzat din nou.

Ei bine, haideti sa ne gandim pe ce se bazeaza Andrei Nastase cand spune ca va fi refuzat.

Daca va amintiti, in Registrul partidelor exista deja un Partid Politic DA. Presedintele acestui partid este pelerinul politic Vasile Costiuc. Iata ca Ministerul Justitiei este obligat sa refuze cererea lui Nastase, deoarece si el pretinde la aceasta denumire “DA”, insa cererea sa este ulterioara. Partidul lui Costiuc are deja cativa ani, asa ca MJ nu-i poate incalca dreptul prin acordarea denumirii unei alte formatiuni politice. Aceeasi procedura este si la inregistrarea firmelor. Mai mult, avem precedentul cu Partidul Comunist Reformator, radiat chiar saptamanile trecute din Registrul partidelor. Acest precedent spune clar Ministerului Justitiei ca nu mai are dreptul sa incalce flagrant drepturile altor partide, si anume sa nu accepte denumiri asemanatoare.

Nastase stie despre acest precednet si este constient de acest lucru, insa el o face in continuare pe boul politic de pe Bîc.

Ce credeti ca va spune Nastase dupa ce MJ va inainta din nou o scrisoare prin care o sa anunte refuzul? Va spune ca Plahotniuc a ordonat acest lucru, chiar daca Legea in vigoare si o decizie CSJ obliga Ministerul de resort sa actioneze in acest caz doar printr-un refuz clar si incontestabil. Mai mult, Nastase va spune ca si Vasile Costiuc este cumparat de Plahotniuc. Pentru el toti sunt in buzunarul asa zisului oligarh de pe Bîc, nu conteaza daca acuzatiile sunt fondate sau nu.

Uitati ca aceste trei puncte va pot confirma inca o data ca Andrei Nastase este un bou politic. Renato este un balabol si bochetar politic, iar colegul sau Nastase este un balamuc. Pana la urma ei sunt politicienii pe care-i sustineti din toata puterea sufletului.

Gorneliu GandraburCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.