Renato Usatîi, viața de lux a „luptătorului” cu nedreptatea

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Urmărind acțiunile de protest, m-am prins la gândul că cei mai mulți protestatari sinceri (nu cei plătiți) sunt oameni chinuiți. Sunt prost îmbrăcați și încălțați, posibil chiar flămânzi.

Pe de altă parte, cei care conduc manifestațiile sunt foarte bogați. Aș spune chiar obraznic de bogați. Așa niște protestatari-VIP, care nici măcar nu ascund prăpastia indecentă care s-a format între ei și ceilalți.

Încă mai este proaspătă amintirea când acum doi ani majoritatea bărbaților din Chișinău au rămas cu gura căscată urmărind Rolls-Royce-ul Wraith care a apărut pe străzile orașului: La sfârșitul anului a fost prezentat în premieră, iar în ianuarie se plimba prin Moldova. Unul din cele mai scumpe și de lux automobile sportive îi aparținea lui Renato Usatîi, care nici nu ascundea că nu este prima sa mașină de această marcă și că a fost cumpărată direct de la expoziție. „Cel mai îndrăzneț și iute Rolls-Royce din istorie” – așa l-au botezat creatorii, iar prețul a fost pe măsură – 300.000 de euro.

Renato Usatii_Rolls-Royce

Foto: vox.publika.md

Luptătorul cu nedreptatea, principalul tutore al celor săraci și necăjiți Renato Usatîi, în general iubește luxul în toate domeniile. Iată spre exemplu, apartamentul său, unde de curând a finisat reparația.

Renato Usatii_apartament Balti

Foto: vox.publika.md

Designerilor, care de obicei proiectează asemenea locuințe, le place să menționeze că simplitatea care sare în ochi și lemnul natural accentuează pasiunea față de viața scumpă, datorită căreia poți simți gustul luxului.

Dar „activitatea revoluționară” a lui Usatîi probabil i-a golit simțitor portofelul. Astăzi nu-și mai poate permite să plece la expoziție după o nouă jucărie pe roți. Totuși, la ultima acțiune de protest din fața Judecătoriei Râșcani, deși era îmbrăcat în haine aparent simple, nu semăna deloc cu „omul din popor”.

Renato Usatii

Foto: vox.publika.md

Iată blugii lui, care n-au fost cumpărați nici la reduceri și nici la magazinele ieftine. Costă nici mai mult nici mai puțin – două mii de dolari.

Renato Usatii_blugi

Foto: vox.publika.md

Iată ceasul. Patek Philippe – un brand de lux, care, pe bună dreptate, are renumele de producătorul celor mai complicate ceasuri mecanice din lume; la licitații ceasurile Patek Philippe sunt lideri incontestabili la vânzări la cele mai mari prețuri. Iată la ce prețuri sunt comercializate ceasurile Patek Philippe.

Renato Usatii_ceas

Foto: vox.publika.md

Iată vezi toate aceste lucruri și simți o oarecare disonanță. Dacă aș fi Stanislavski, m-aș uita în ochii lui Usatîi și aș spune „Nu cred!”.

Nu-l cred și gata. Nu-l cred indiferent cât de tare și-ar rupe cămașa de pe el pentru poporul chinuit, pentru grupul Petrenco, cât de mult nu și-ar lăuda activitatea în calitate de primar al Bălțiului și cât de des nu ar ieși în direct pe Facebook.

Ksenia EmelinaCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Suntem un popor, sau mai bine spus o parte a a unei natiuni, care si-a pierdut demnitatea , creind asa lideri si incredintimdu-le soarta noastra.Urmeaza o perioada cu un Nastase, Usatii, Dodon care ne vor „imbunatati viata”. Vai si amar de noi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.