La cârma Fiscului a venit „unul dintre cei mai buni finanțiști din R. Moldova”

Serghei Pușcuța, noul șel al Fiscului. Foto: fisc.md

Serghei Pușcuța, noul șel al Fiscului. Foto: fisc.md

Serghei Pușcuța este noul șef al Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS). Luni, 22 februarie, Pușcuța a fost prezentat colectivului de muncă de către ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Ministrul Armașu a menţionat, citat de Infotag, că „scopurile principale ale Serviciului fiscal sunt colectarea eficientă veniturilor, modernizarea serviciului şi îmbunătăţirea mediului de afaceri”. La rândul său, Serghei Puşcuţa, care anterior a condus IFPS, s-a arătat convins că „colectivul va face faţă acestor sarcini, deşi situaţia economică din ţară lasă de dorit”.

Sergiu Puşcuţa are 43 de ani. A absolvit Academia de Studii Economice şi Academia de Administrare Publică. În perioada 2000-2001 a fost consilier prezidenţial pentru economie şi finanţe. Începând cu anul 2002, a fost şef al Inspectoratului fiscal Chişinău, iar din anul 2005 – şef al IFPS. În aprilie-noiembrie 2008 a fost director al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), iar din decembrie 2008 până în septembrie 2009 a fost consilier prezidenţial pentru finanţe.

În perioada 2010-2011 a fost preşedinte al Biroului Naţional al Asigurătorilor. Din anul 2012 a fost director comercial, iar din 2014 – director general al celei mai mari întreprinderi de lactate din R. Moldova – combinatul JLC. Puşcuţa este considerat „unul dintre cei mai buni finanţişti din R. Moldova”. Este unul dintre autorii Codului fiscal.

Fostul şef al IFPS, Ion Prisăcaru, a fost eliberat din funcţie la sfârşitul lunii ianuarie, la insistenţa premierului Pavel Filip. Ministerul Finanţelor a anunţat că va fi iniţiată o anchetă de serviciu la IFPS în legătură cu declaraţia premierului privind controalele în exces la unii agenţi economici.

Reclame


Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.