Se caută un director pentru Serviciul 112

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) a demarat lucrările de organizare a sistemului apelurilor de urgență la numărul unic 112. La prima etapă, a fost anunțat concurs pentru selectarea conducătorului Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă.

La concurs pot participa cetățeni ai R. Moldova care au studii superioare în domeniul administrării, tehnologiei informaţiei, comunicaţiilor sau economiei, dețin experiență de manager, cunosc limba română și cea engleză și n-au împlinit vârsta de 65 de ani. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 9 martie 2016. Anunțul complet pentru ocuparea funcției de director al Serviciului 112 poate fi accesat pe pagina electronică a ministerului.

Serviciul 112 a fost creat prin Hotărâre de Guvern în februarie curent. Scopul acestuia constă în asigurarea interacțiunii eficiente a serviciilor de urgență pe întreg teritoriul țării, după principiul „ghişeului unic”. Astfel, după ce serviciul va deveni funcțional, cetățenii vor putea să apeleze poliţia, pompierii, asistenţa medicală de urgenţă şi serviciul gaze formând un singur număr – 112.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, Serviciul 112 va începe să funcţioneze etapizat, deja din 2016, iar în decurs de doi ani sistemul va fi dat în folosință integral.

Conform Programului de implementare a serviciului, în al II-lea trimestru al anului 2016 urmează să fie desfăşurate licitaţiile de achiziționare a mijloacelor tehnice și a produselor de program necesare pentru funcționarea sistemului informațional. Concomitent, vor fi alese sediile Serviciului 112, vor fi efectuate lucrări de amenajare, fiind selectaţi angajaţii care urmează să fie instruiţi.

MoldpresCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.