Lucinschi îi suflă în spate lui Streleț, iar „șacalii” din PLDM se bucură că Filat a fost închis

Vlad Filat și Valeriu Streleț pe câmpurile Caravita. Foto: today.md

Vlad Filat și Valeriu Streleț pe câmpurile Caravita. Foto: today.md

„Valeriu Streleţ cochetează cu ideea de a-i fi succesor lui Filat la cârma PLDM, numai că îi cam suflă în spate Chiril Lucinschi. Dar nu se decit pentru că nu vor să investească. Când a investit Filat pentru ei a fost «haraşo»”, scrie Mihai Conțiu în „Moldova Suverană”.

„Cum să investească Lucinschi în PLDM dacă el nu a investit în televiziunile ruseşti pe care le-a acaparat prin trafic de influenţă?!”, se întreabă Conțiu mirat, adăugând că, „indiferent cine va deveni lider peste resturile de acum din PLDM, acest partid nu mai are nici un viitor”.

„Toţi şacalii din PLDM s-au bucurat că Filat a fost închis şi nu le pasă de soarta partidului şi din motivele pe care le vom expune mai jos. În mod normal, după arestarea lui Filat, dacă cei din PLDM ar fi fost curaţi, demni şi adevăraţi politicieni, nu nişte potăi politice, partidul ar fi trebuit să fie mai unit decât oricând. În consecinţă, «streleţii», «pistrinciucii» sau «cumnaţii secretari» ar fi trebuit să continue tot ceea ce începuse şi susţinuse Filat cu o şi mai mare intensitate, să ajusteze erorile sau scăpările liderului lor, să fie permanent aproape de filialele locale, nu să uite de ele şi să se mire că părăsesc partidul, să-şi intensifice la turaţii maxime susţinerea mediatică şi multe altele ce derivă din acestea”, scrie Conțiu.

Potrivit editorialistului, toţi „streleţii”, „pistrinciucii”, „palihovicii”, „hotinenii” sau „cumnăţeii roşcaţi” s-au folosit de imaginea lui Filat, „au recurs la trafic de influenţă”. „Singura lor dorinţă acum este aceea ca Filat să nu scape de închisoare”, subliniază Conțiu.

Metaforic exprimându-se, Mihai Conțiu consideră că Vlad Filat „a avut UE «la picioare», adică de partea lui în totalitate, dar i-a dat cu piciorul, la fel le-a dat cu piciorul şi europenilor şi, în final, sieşi”. „Respectând proporţiile juridice, politice şi morale, Vlad Filat este o victimă a propriei sale lipse de simţ al măsurii, a supra-autoevaluării, a zgârceniei relative, a incapacităţii de a se consilia, a lipsei de onestitate politică”, susține Conțiu.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.