Negocieri pe marginea contractelor de achiziţie a energiei electrice

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Negocierile pe marginea noilor contracte de achiziționare a energiei electrice (cele  în vigoare expiră la finele lui martie) sunt în desfășurare, potrivit IPN, cu referire la vicepremierul şi ministrul Economiei Octavian Calmâc, solicitat în deschiderea ședinței guvernului de către premierul Pavel Filip să facă o succintă informație la acest subiect.

Calmâc a spus că Energocom, companie care achiziționează energie electrică pentru stat și distribuitorul privat de energie electrică, pe parcursul lunilor ianuarie-februarie sunt în negocierii cu toți furnizorii și exportatorii de energie electrică din regiune atât din Federația Rusă, Ucraina, cât şi alți exportatori de energie electrică.

„Primele semnale vizavi de preț ne demonstrează că putem să mizam pe niște reduceri semnificative de preț. Dar suntem în negocieri şi nu aș vrea să anticipez”, a specificat Calmâc. El a mai spus că săptămâna viitoare în R. Moldova vor sosi reprezentanți ai companiei Gazprom.

Premierul Pavel Filip a cerut repetat instituțiilor responsabile să asigure o transparență maximă la stabilirea tarifelor la resursele energetice pentru consumatorii finali.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.