Suedia va sprijini climatul investițional al Moldovei

Foto: trm.md

Foto: trm.md

Guvernul Suediei va finanța proiectul de implementare a reformelor orientate spre îmbunătățirea climatului investițional al R. Moldova. În decurs de trei ani, proiectul va fi sprijinit de Banca Mondială.

Coordonatorul programelor naționale la Ambasada Suediei în R. Moldova, Andrei Darie, a spus, potrivit Infotag, că valoarea programului este de $3,2 de milioane.

„În cadrul proiectului va fi acordat sprijin pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare pentru revizuirea și optimizarea autorizațiilor, va fi efectuată o analiză juridică și instituțională cuprinzătoare a organelor de inspecție/control și vor fi prezentate recomandări de politici cu privire la reformele fundamentale ale sistemului, precum și va fi acordat suport în implementarea reformei, cu scopul de a perfecționa cadrul de reglementare al afacerilor și climatul investițional din țară”, a declarat Darie.

Andrei Darie a subliniat că „este planificată optimizarea regulilor şi procedurilor de import și export pentru comercianții și producătorii din R. Moldova, optimizarea procedurilor de vămuire, acordarea sprijinului Guvernului R. Moldova cu scopul de a stabili măsuri juridice și politice care urmăresc protejarea și menținerea investițiilor”.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.