Un blogger întrevede în Renato Usatîi un pacient grav afectat de diabet zaharat

Renato Usatîi făcând fum. Captură video: fb.com / Renato Usatii
Renato Usatîi făcând fum. Captură video: fb.com / Renato Usatii

Cunoscutul blogger Dragoş Galbur presupune într-un articol că primarul de Bălți, Renato Usatîi, ar suferi diabet zaharat în stadiu avansat, iar acest fapt îi dictează și comportamentul său psiho-emoțional.

Dragoș Galbur susține că primarul bălțean spunea încă anul trecut că ar suferi de o maladie, fără a preciza cu ce maladie luptă acesta.

Reclame

„Are diabet zaharat, într-un stadiu deja avansat, fapt care i-a creat complicații tiroidiene, retinopatie diabetică, probleme dentare și i-a sporit gradul de obezitate. Da, știu, sunt problemele lui, însă sunt și problemele noastre, ale bălțenilor, care trebuie să cunoaștem că diabetul zaharat în stadiu avansat afectează nemijlocit, prin complicații, și starea psiho-emoțională a pacientului. Faptul că s-a operat la retină, la Moscova, toamna trecută, și faptul că și-a pus implanți dentari în Germania, nu-i mare treabă, în principiu, însă pe mine mă îngrijorează manifestările sale comportamentale. Nivelul înalt de agresivitate, veșnica paranoia că cineva îi vrea răul, frustrările de diversă natură – toate acestea le găsim la Renato Usatîi, dar și în cărțile de profil, care descriu complicațiile psiho-emoționale ale diabetului zaharat”, scrie Galbur.

Bloggerul este de părere că locul primarului și controversatului politician este la spital și nu la Primărie.

„În moment ce-ți asumi să conduci un oraș atât de mare ca Bălțiul, te asiguri mai întâi că vei avea puterea și sănătatea necesară ca să te isprăvești cu provocările pe care le vei avea. În linii generale, diabetul nu este o dizabilitate, ci mai mult un mod de viață, unul un pic mai neobișnuit și mai corect. Și atunci când îți bagi piciorul în modul corect de viață pe care ți-l impune maladia de care suferi, boala devine un handicap, iar nouă, bălțenilor, pe lângă numeroasele probleme cotidiene, numai un primar handicapat ne lipsea!

Și când te gândești câte doze de insulină puteau fi procurate din cei 250.000$ pierduți în cazinoul din MallDova de către domnul primar de Bălți, te apucă jalea. Dar nu-i nimic, robinetul cu bani, de la Moscova, e mereu deschis”, menționează Dragoş Galbur.

Din punct de vedere medical, potrivit bloggerului, fiecare om are dreptul la boala sa şi țin de intimitatea sa, dar până în momentul când boala de care suferă acel om, îi afectează și pe alții.

„Faptul că alcoolul, țigara, dezmățul culinar, pudra magică și alte vicii plăcute sunt, pentru diabetul zaharat, ca benzina pe foc. Și toată această situație devine cu atât mai complicată, cu cât răspunzi, practic, de modul de trai a 100.000 de oameni”, a mai scris Galbur.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Usatîi are apucaturi mafiotice, dar nu de om bolnav fizic, ci mental!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.