Timofti s-a apucat de „recuperarea fondurilor deturnate”, în pragul expirării mandatului prezidențial

Nicolae Timofti prezidând ședința CSS. Foto: presedinte.md

Nicolae Timofti prezidând ședința CSS. Foto: presedinte.md

La prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din acest an, care a avut loc miercuri, 24 februarie, a fost evaluat Raportul de activitate a Consiliului în 2015 și a fost aprobată agenda pentru primul trimestru al acestui an.

Potrivit unui comunicat al Președinției, activitatea CSS în următoarea perioadă include măsuri de consolidare a situației din sistemul financiar-bancar, evaluarea noilor tendințe ale climatului internațional și regional de securitate, examinarea proiectului noii Strategii de Securitate Națională, precum și posibilitățile de creare a unui sistem integrat de gestionare a crizelor din R. Moldova.

La propunerea premierului Pavel Filip, printre subiectele ședinței CSS de astăzi a fost și situația din sistemul financiar-bancar din țară.

Conform datelor prezentate de către guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, în prezent situația în sistem este stabilă, manifestându-se un echilibru pe piața valutară și o tendință de scădere a ratei inflației.

Președintele Nicolae Timofti a menționat necesitatea elaborării unui mecanism viabil pentru monitorizarea situației din sistemul financiar-bancar. „Consolidarea sistemului bancar și recuperarea fondurilor deturnate va fi un semnal pozitiv atât pentru cetățeni, cât și pentru principalii parteneri de dezvoltare ai R. Moldova”, a menționat șeful statului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.