Ce interes au A. Năstase, C. Cheianu și N. Josan să mintă? De ce V. Năstase l-a amenințat pe N. Dabija?

Nicolae Dabija. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Nicolae Dabija. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

La 17 februarie 2016, la ora 11.26, Tatianei Dabija i-a telefonat Vasile Năstase, unul dintre liderii Platformei DA, care i-a spus: „Noi discutăm ce să facem cu Dabija. Pe Dabija îl plăteşte Plahotniuc. El varsă zoi în capul meu şi al fratelui meu Andrei…”.

Au urmat şapte minute de ameninţări.

Am răsfoit colecţia săptămânalului „L.A.” şi am găsit scrisă despre Vasile Năstase o singură frază, în articolul „Jos Ghimpu!” din 28 ianuarie 2016, unde reproduc îndemnul lui de la mitingul unit al liderilor Platformei DA cu Dodon şi Usatâi („V. Năstase: Libertate deţinutului politic Grigori Petrenko!”). Tot acolo inserez şi o afirmaţie a lui Andrei Năstase, despre care visam în foiletonul meu să ajungă procuror general al republicii, (spusă la emisiunea „În profunzime”: „Oprim pe doi ani de zile orice discuţie despre integrarea europeană”).

Vasile Năstase fusese mâna dreaptă a naşului său (iată că politica noastră e alcătuită doar din naşi şi fini) Iurie Roşca, cel care mă ameninţase şi el, încă în 1995, că mă va distruge şi, bănuiesc, de la acesta a deprins cele „cinci de ură” zilnice obligatorii unui politician pe care le impunea creştinul Roşca ortacilor săi, numai că la finul lui, iată, că acestea au crescut până la aproape un an de zile.

Mărturisesc că m-am aflat printre cei mulţi la primele proteste în Piaţă (de regulă, acolo îmi dădeau întâlnire prietenii sosiţi din România, care le credeau unioniste), m-am lăsat şi eu cu plăcere manipulat, ca şi miile şi zecile de mii de necăjiţi, sărăciţi, furaţi de guvernările de după 1991, până am descoperit că fraţii Năstase vor doar ceea ce vrea Dodon (alegeri anticipate, îndepărtarea noastră de UE şi România, expulzarea unioniştilor mai întâi din Piaţă, apoi şi peste Prut etc.).

La 8 februarie peste 50 de ONG-uri din republică au convocat o Masă Rotundă la Uniunea Scriitorilor, fiind alarmate de faptul că Forul Civic al Platformei DA, care e alcătuit din şefi de partide şi câteva asociaţii nonguvernamentale subordonate lor, vorbeşte în numele întregii Societăţi Civile.

S-a pledat pentru necesitatea depolitizării şi departinizării Societăţii Civile şi Reunirea cu România, ca unică soluţie a ieşirii din criză a Republicii Moldova.

Imediat postul de televiziune „Publika TV” a anunţat că scopul Mesei Rotunde a fost să creeze o Alternativă „Platformei DA” şi că în sală s-ar fi scandat: „Jos oligarhul Victor Ţopa!”. Minciuni!

De partea cealaltă, altă televiziune mincinoasă. Jurnal TV, deşi a avut reporteri în sală, care au filmat conştiincios tot ce s-a întâmplat acolo, şi-a permis să denatureze lucrurile şi mai diabolic.

Marele cărturar Ion Ungureanu, cel mai ilustru gânditor contemporan al nostru, o conştiinţă şi un adevărat patriarh al Basarabiei, a remarcat între altele: „Cel mai ruşinos eveniment al anului a fost ruperea hărţii României interbelice în Parlamentul Republicii Moldova de către deputatul socialist Vlad Bătrâncea, care merită să fie numit: Ticălosul Anului”.

La 09 februarie 2016, Constantin Cheiau lansează în emisiunea lui „Mai pe scurt” cele mai murdare calomnii care s-au spus vreodată la adresa ilustrului om de cultură, intitulate patetic „Ion Ungureanu şi unionismul găunos”. Citez: „Despre fostul ministru al Culturii Ion Ungureanu nu aud în ultimul timp decât o dată, de două ori pe an, când participă la câte o manifestaţie patriotică şi repetă nişte teze de la începutul anilor ’90. Ştiam că nu prea obişnuieşte să eticheteze oamenii şi nu înţeleg ce l-a apucat ieri să dea titluri batjocoritoare unor persoane anume. A declarat, de pildă, că Andrei Năstase merită titlul de «ticălosul anului». Şi asta din cauză că Năstase i-ar fi alungat pe unionişti de la protestele Platformei DA şi s-ar fi aliat cu Dodon şi Usatîi”.

Pentru a manipula şi a-i deruta pe cei care n-au fost de faţă Constantin Cheianu, supărat că distinsul om de cultură l-a vizat pe aliatul Platformei DA Vlad Bătrâncea, îi înlocuieşte special numele lui cu cel al lui Andrei Năstase.

Cu ce ocazie? De ce? Care e intenţia? Numai Cheianu ştie. Şi, poate, A. Năstase, căruia i-ar plăcea să se erijeze în victimă.

În privinţa „unioniştilor” şi a „alianţei cu Dodon şi Usatîi” scriitorul foloseşte verbe la condiţional trecut („i-ar fi”, „s-ar fi”), ca şi cum n-ar fi cu adevărat, şi totul nu e decât o invenţie a lui I. Ungureanu, şi nici nu s-ar fi desfăşurat în ochii întregii lumi.

De ce au fost alungaţi din Piaţă (şi maltrataţi la 24 ianuarie) unioniştii aflăm de la Cheianu: „Plahotniuc avusese grijă să infiltreze printre unionişti şi oamenii săi”.

Ungureanu şi alţii ca el, mai crede autorul emisiunii, „suferă de schizofrenia de a fi unionişti”, aceştia „nu au reuşit să clintească cu nicio iotă cele 5% (de unionişti – n.n.). Abia lansarea unei noi generaţii de tineri unionişti produsă după 2009 şi procesul de acordare a cetăţeniei româneşti a ridicat această cifră la 20%”.

Meritul că azi republica are circa 20% de unionişti nu-i aparţine deloc lui Ungureanu şi altora ca el, se susţine, ci chiar celora care i-au alungat din piaţă pe Tinerii Moldovei (care-şi au sediul în clădirea săptămânalului „Literatura şi arta” fără ca aceştia să achite pentru servicii vreun bănuţ), ca să le facă loc oamenilor lui Dodon şi Usatîi. „80% din populaţie, conchide categoric Cheianu, sunt oameni reci la – ori chiar nu agreează deloc – ideea unionismului, tot din cauza unora ca Ion Ungureanu”.

Odată Ungureanu înlăturat, sau închizându-i-se gura, ne dă de înţeles Cheianu, toate cele 80% din populaţie vor deveni, brusc, unioniste şi vor cere, în frunte cu Dodon, reunirea Republicii Moldova cu România.

Autorul emisiunii mai găseşte că pericolul cel mare al neunirii îl reprezintă „vocile găunoase” ale unioniştilor: „Dar văd că astăzi alde Ungureanu îşi ridică din nou vocile găunoase şi tare mi-e teamă că o să mai îngroape o dată cauza pe care li se pare că o apără”.

Deci nu Ungureanu, unul dintre promotorii iniţiativelor, lansate în cadrul Forului Democrat al Românilor din R. Moldova, privind redobândirea cetăţeniei româneşti, prezent la sute de întâlniri în şcoli şi case de cultură, nu al lui şi al altora ca el e meritul de a fi crescut numărul unioniştilor în republică, ci al celora care i-au expulzat din PMAN cu lozinca (ce mai poate fi citită în Piaţă) „Moldova – fără unionişti”, ei au făcut ca numărul unioniştilor să crească de la 2% la 20%.

Într-o emisiune „Cabinetul din umbră”, Val Butnaru conchide că acest calificativ acordat lui Bătrâncea nu-i aparţine lui Ungureanu, ci „lui Dabija”, care e „şoptitorul” din umbră al lui Ungureanu.

E o ofensă adusă marelui Om de cultură, ce face parte din arsenalul urii promovate neobosit de vorbitorii care se perindă la Jurnal TV şi la tribunele „Platformei” şi care seară de seară şi zi de zi vorbesc de miniştrii „criminali”, de Guvernul „nelegitim”, de „deputaţii parşivi”, toţi cei care nu-i susţin sunt „Iuda”, „trădători” (aşa se spune despre Ghimpu, ca şi cum acesta a fost adeptul lui A. Năstase, apoi l-a trădat), poliţiştii sunt „huntă”, „scule ale lui Plahotniuc” ş.a.

Andrei Năstase, la zece zile de la Masa Rotundă, afirmă în emisiunea „Interpol” din 18 februarie 2016 a Nataliei Morari: „Iese Dabija la televizor, care a fost în solda lui Ponta şi Plahotniuc, despre asta se ştie, şi mă face ticălos”.

Liderul Platformei DA devine campion al minciunii: nici Goebbels nu aşeza într-o singură propoziţie tocmai atâtea minciuni, pentru că: 1) n-am ieşit la nicio televiziune să fac declaraţia care mi se impută; 2) nu m-am aflat nici pentru o zi în solda (a avea salariu plătit) lui Ponta, cu care n-am discutat nici măcar o singură dată; 3) n-am fost în solda lui Plahotniuc, pe care nu l-am întâlnit niciodată în viaţa mea şi n-am schimbat cu el nicio singură frază; 4) afirmaţia „despre asta se ştie” e o minciună la fel de crasă, prezentată drept o certitudine care nici nu mai trebuie dovedită; 5) nu l-am făcut niciodată „ticălos” pe A. Năstase nici la televizor, nici oriunde altundeva.

Din păcate, dacă nu eşti de acord cu tot ce fac şi rostesc liderii Platformei „DA”, care se cred infailibili precum Papa, chiar dacă strigi sau scrii: „Jos Plahotniuc!”, ei te vor eticheta că eşti „omul lui Plahotniuc” şi eşti „plătit de Plahotniuc”.

Dar ia să văd, mi-am zis atunci, pentru ce mă plăteşte Plahotniuc?!

La Masa Rotundă a Societăţii Civile din 8 februarie, dar şi la cea din 20 februarie 2016, am vorbit despre necesitatea „dez-Plahotniuc-izării republicii” (vezi „Literatura şi arta” din 11 februarie 2016). Tot acolo vorbesc de „odiosul Plahotniuc”.

Într-un interviu acordat recent pentru „Formula AS” din România (apărut în nr. 3, 21-28 ianuarie 2016), preluat în „L.A.”, nr. 5 din 4 februarie 2016, la întrebarea lui Claudiu Târziu: „Politicianului Vlad Plahotiuc i se mai spune Păpuşarul, este el cardinalul din umbră, adevăratul conducător al Republicii Moldova?”, răspund în felul următor: „Probabil că este aşa, dacă a putut să-l debarce pe Valeriu Streleţ din scaunul de prim-ministru doar pentru faptul că acela n-a dorit să-i răspundă la telefon. Întrucât şeful statului a refuzat să-l învestească pe motive de integritate, el l-a scos în faţă pe Pavel Filip, un bufon de la curtea lui, despre care se ştie că a ocupat funcţii mari cumpărate de la politicienii momentului. Accederea lui Plahotniuc prin intermediul lui Pavel Filip la postul de prim-ministru va însemna izolarea internaţională a Republicii Moldova şi adâncirea crizei în spaţiul din stânga Prutului”.

Să mă plătească oare Plahotniuc ca să scriu frazele de mai sus, pe acestea şi altele, la fel de dure, din alte articole?

Pe actualul prim-ministru Pavel Filip l-am criticat vehement la Academia de Ştiinţe, atunci când a venit, în calitatea lui de candidat la funcţia de prim-ministru (pentru faptul că a rusificat buletinele tipărite de Ministerul Tehnologiilor Informaţionale), iar în numărul 37 din 10 septembrie 2015 al săptămânalului (bănuind că va deveni prim-ministru) i-am închinat un întreg editorial „Fabrica de deznaţionalizare”, care se încheie în felul următor: „…Una facem şi alta spunem. Şi atunci de ce se miră guvernanţii noştri că lumea se adună cu zecile de mii în centrul capitalei şi le cere demisia. Jos Filip!”

Prin ultima frază eu sunt primul în istoria republicii care încă în septembrie 2015, cu jumătate de an înainte de a fi prim-ministru, i-am cerut demisia lui Pavel Filip.

Dar, în accepţia fraţilor Năstase, am lăudat Platforma DA şi l-am criticat pe P. Filip fiindcă am fost plătit de Filip şi Plahotniuc.

Am publicat în „L.A.” (răsfoiţi colecţiile) sute de articole contra lui Plahotniuc. Înseamnă oare asta că el le-a comandat şi plătit?!

Despre Filat… Ion Ungureanu nu l-a numit „ticălosul anului”, cum anunţă Jurnal TV, ci „prostul anului”, în sens de „naiv”, pentru că un om cu calităţi adevărate de prim-ministru s-a lăsat atât de uşor „păcălit”, dându-se pe mâna lui Shor şi a altora alde el.

Eu însă am impresia că l-a pedepsit Dumnezeu. Pentru că n-a făcut Unirea. El ar fi putut să o facă. Şi ar fi devenit erou naţional. Cu toate păcatele lui, inventate sau certe. Ar fi avut peste ani monumente în toată ţara. Aşa însă, dacă se va dovedi că nu-i hoţ, va avea doar unul: în faţa Penitenciarului Nr. 13, pe care se va scrie: „Aici a zăcut închis mai mulţi ani de zile unicul om nevinovat din toată Ţara Moldovei”.

De fapt un singur lucru i-a reuşit cu adevărat „Platformei DA”: distrugerea ca personalitate şi închiderea lui Filat, despre care se spune că a subvenţionat acţiunile Platformei DA.

Pe Facebook iese şi Nicolae Josan, un interpret „de doi bani”, cum ne (se) numeşte dânsul, pe care îl respectam când acesta tăcea şi am încetat să-l respect când a prins să vorbească.

El afirmă: „Dabija & K au fost scoşi din nou din naftalina «rezerviştilor»… Din nou mint şi manipulează cu neruşinare… Căci „am fost cu mulţimile în Piaţă ca să-i susţin… am stat cu toţii grămăjoară şi rus, şi găgăuz… lumea venea, se indigna, apoi mâncăm cu toţii grămăjoară”. Ultima frază e, chipurile, o spusă a mea, din care doar primele 7 cuvinte sunt ale mele, în rest numitul mi le atribuie, iresponsabil, pe celelalte, născocind agramat: „iar atunci când Plahotniuc i-a poruncit: „Fass!”, a sărit imediat să facă panică printre lumea rătăcită cu poveşti despre nişte „tancuri ruseşti” şi „oameni verzi”.

„Gânditorul” mai afirmă: „…nu atât de Dodon sau Voronin ar trebui să ne fie frică, cei care recunosc deschis ce intenţii au, cât de aceşti mârlani ordinari şi trădători, ascunşi după diferite măşti de «patrioţi» sau «unionişti». Aceştia sunt EXTREM de periculoşi şi mersului nostru spre un viitor prosper. Pe aceştia trebuie să-i stârpim”.

Încă un om setos de sânge. De astă dată, de sânge „unionist”.

În emisiunea „În profunzime”, Lorena Bogza îl întreabă pe Andrei Năstase:

– Ce veţi face când veţi ajunge la putere?

Şi el răspunde:

– O să-i decapităm pe toţi!

Când am auzit această frază, m-a apucat frica.

Liderii „poporului” sunt gata de orice numai ca să-şi atingă scopurile lor „nobile”.

Ei vor să intimideze, ca nimeni să nu le contrazică faptele bune, dar şi neghiobiile lor.

Ce interes are A. Năstase să mintă?

Ce interes are C. Cheianu să mintă?

Ce interes are N. Josan să mintă?

Doar Platforma lor se autointitulase: „Demnitate şi Adevăr”?

Adevăr care promovează Minciuna? „Demnitate” care promovează lipsa de demnitate?

Şi aici cred că liderii Platformei „Demnitate şi Adevăr” ar trebui să creeze, ei, nu şi oamenii necăjiţi din Piaţă, o altă Platformă, care să-şi spună: „Duplicitate şi Minciună”.

Duplicitate, pentru că sunt şi cu Dumnezeu, şi cu Dracul, şi cu Europa, şi cu Moscova, şi cu hoţii de miliarde, şi cu cei sărăciţi, şi cu duşmanii de moarte ai unionismului, şi cu unioniştii…

Şi „Minciună”, pentru că mint fără scrupule (vezi exemplele de mai sus şi cele de mai jos).

În emisiunea „Interpol” a Nataliei Morari de la TV7, Andrei Năstase declară că în dreapta lui se află mereu „Dinu Plângău, cel mai mare unionist din republică”.

Şi atunci de ce Dinu Plângău n-a protestat nici când unioniştii au fost expulzaţi din Piaţă, nici când aceştia au fost bătuţi de Ziua Unirii Principatelor lângă monumentul lui Ştefan cel Mare, nici când îi auzea pe fraţii Năstase îndemnându-i pe vorbitori să nu se refere la Unire, de ce n-a găsit de cuviinţă să murmure la mitingul din 24 ianuarie că azi e şi ziua Unirii Principatelor, ba mai mult, când prin Piaţă au trecut şovinii lui R. Usatîi cu scandările „Maldova! Maldova!”, nu şi-a putut stăpâni entuziasmul şi a strigat de la microfon: „Unii au vrut să ne împartă în etnii diferite. Dar iată că poporul s-a unit, indiferent de limbă!”. Şi ruşilor le e „indiferentă” limba, de aceea n-o vorbesc.

Cum se simte acest „cel mai mare unionist din republică” atunci când trece zilnic, pentru ca să ajungă la proteste, pe lângă Panoul socialiştilor (bd. Ştefan cel Mare colţ cu Sfatul Ţării) pe care scrie cu litere uriaşe „Moldova – fără unionişti!”?

Unionismul lui Plângău, ne dau de înţeles Năstase şi Cheianu, ar promova „adevăratul unionism”, pe când noi ceilalţi, am promova doar „unionismul găunos” (termen din vocabularul troţkist-stalinist, pentru care altădată cei etichetaţi astfel erau împuşcaţi.

Acum trei ani, bunul meu prieten, scriitorul Tudor Ţopa, ne-a rugat, pe mine, Ion Ungureanu şi Mihai Cimpoi, să semnăm o scrisoare adresată Preşedintelui Republicii, Nicolae Timofti, ca acesta să-i graţieze pe Viorel Ţopa şi Victor Ţopa, condamnaţi la ani grei de închisoare şi care, pentru ca să nu-i execute, au fugit în Germania.

De cum a primit scrisoarea, Preşedintele Nicolae Timofti m-a sunat şi mi-a spus că ne va convoca pe noi, semnatarii scrisorii, la Preşedinţie, se va strădui să îndeplinească solicitarea noastră şi-i va graţia pe cei doi Ţopa.

Domnul Preşedinte, ca jurist cu experienţă, a cerut dosarele lor, iar când le-a examinat, s-a înspăimântat de ce-a găsit în ele, şi nu ne-a mai convocat.

Eram atunci sigur că în cazul celor doi Ţopa s-a făcut o nedreptate.

Dar din emisiunea Nataliei Morari am aflat de la Andrei Năstase că atunci când administraţia „Agenţiei Air Moldova” a luat un credit de 1 miliard 100 milioane de lei ea îl avea director pe naşul lui A. Năstase – Victor Ţopa, iar director adjunct era chiar finul lui Victor Ţopa, Andrei Năstase.

Nu de asta oare vorbitorilor din PMAN li s-a interzis să se refere la înstrăinarea aeroportului, la persoana lui Ilan Shor, care cu banii de la cele trei bănci devalizate cumpărase aeroportul, ci… doar la V. Plahotniuc?

Cu alte cuvinte, asistăm la o răfuială între clanurile oligarhice, iar noi, cei care ne-am pomenit între ei, ne alegem cu cucuie şi capete sparte.

Eu nu fac distincţie între Vlad Plahotniuc – un hoţ rău – şi Victor Ţopa – un hoţ bun.

Iar cei care cred altfel fac o crimă atunci când se folosesc de nemulţumirea maselor – sărăcite, furate, necăjite, nedreptăţite – ca să-şi apere milioanele furate.

Văzută de sus de la Dumnezeu, Republica Moldova lasă impresia că ar fi o ţară în care hoţii luptă doar contra altor hoţi, ca să poată fura numai dânşii şi în continuare, luând ca asistenţă masele pungăşite chiar de ei.

Azi toată lumea caută hoţul miliardului, pe când ea ar trebui să caute hoţii de miliarde.

Televiziunile lui Plahotniuc spun că miliardul a fost furat de Filat.

Liderii Platformei DA afirmă că miliardul a fost furat de Plahotniuc.

Comunistul Victor Gurău afirmă că miliardul (alt miliard) a fost furat de către Victor Ţopa şi finul lui, Andrei Năstase, încă în timpul guvernării comuniste.

Iar între timp Ilan Shor cumpără cu banii rămaşi din miliard Casa Sindicatelor şi râde de noi toţi: „Proştilor, cum v-am mai fraierit!”.

La Masa Rotundă a Societăţii Civile din 8 februarie am mai afirmat:

Toţi au furat. Dar de ce e închis doar Filat? De ce nu stau la dubă (şi Platforma n-a cerut niciodată acest lucru): Ilan Shor, Oleg Voronin (cu mai multe miliarde şterpelite între 2000 şi 2009), de care nu s-a pomenit nici măcar o singură dată de la microfoanele Platformei, Veaceslav Platon (care a devalizat Agenţia „ASITO”, extrăgând câteva sute de milioane de euro), Igor Dodon (pe când era vice prim-ministru şi ministru al economiei), Zinaida Greceanâi, cu credite de sute de milioane de euro oferite soţului ei pentru fabrica de vin de la Cojuşna), Renato Usatâi (cu 18 dosare deschise şi lăsate să stea de-o parte) şi, desgur, cel care mă plăteşte gras ca să scriu acest articol, Vlad Plahotniuc.

Mi s-a părut total caraghioasă afirmaţia unui „cabinetist din umbră” că la mitingul din 6 septembrie 2015 din PMAN au participat doar 10.000 de protestatari, pentru că pe ceilalţi (3.500.000?) i-a plătit Plahotniuc să nu vină.

Să fie acesta atotputernic?

Să aibă el atâţia bani cât nici poporul nostru nu poate cheltui?

În aceeaşi emisiune, Natalia Morari îl întreabă pe Andrei Năstase:

– Care sunt dovezile că Plahotniuc a furat miliardul?

Răspunsul e genial:

– Dovada că Plahotniuc a furat miliardul este aceea că el a furat miliardul.

Asta e proba.

A distruge o ţară doar pentru a distruge un om, chiar criminal şi bandit, e deja patologie. A lichida un popor doar pentru a-l lichida, odată cu el, şi pe Plahotniuc e un lucru drag diavolului.

Iar ei, justiţiarii, nu se mai pot opri. Dânşii lovesc, ca chiorii, în toate părţile: poate vor nimeri.

În concepţia liderilor Platformei DA, patriot este numai acela care-l înjură mai abitir pe Plahotniuc. Un an de înjurături.

Toate relele vin din cauza lui. Dacă n-ar fi el – pensiile ar fi mai mari, salariile – şi mai mari, preţurile la gaze mai mici, justiţia ar fi justiţie, deşi judecătorii, amintise M. Ghimpu în emisiunea „În profunzime”, sunt numiţi doar de Nicolae Timofti, iar acesta „e omul lui Filat şi nu al lui Plahotniuc, pe care n-a vurt să-l învestească prim-ministru”.

Bănuiesc că multe din cele care se spun despre Plahotniuc sunt adevărate. De ce? Pentru că el nu se apără.

Guvernul Filip, care nu-mi place, nu are nicio lună, dar el e deja calificat „criminal”. Acesta nu lucrează nici mai rău, nici mai bine decât guvernele lui Voronin. De ce acelea erau mai bune, când măreau preţurile, iar acestea sunt mai rele, când le scade?!

Dacă Plahotniuc, presupun, va pleca din republică cu tot cu hotelul „Nobil”, dacă în locul acestui Guvern de „asasini” va veni un guvern de „îngeri” în frunte cu I. Dodon sau A. Năstase, iar în Parlament vor ajunge doar deputaţii din partidele lui Dodon şi Usatîi – începând chiar de a doua zi o vom duce oare mai bine, pensiile vor fi mai mari, salariile – şi mai mari, vor curge bani cu nemiluita dinspre Banca Mondială şi România, iar Moscova ne va furniza gazele cele mai ieftine şi petrolul cel mai ieftin din lume?!

Eu unul mă îndoiesc.

Vor veni doar nişte hoţi în locul altor hoţi.

Asta e credinţa mea.

Şi drama noastră. A unei ţărişoare, care n-a fost niciodată ţară, ci doar parte de Ţară.

Iar „revoluţia” cu care se mândresc că o fac alde Josan şi alţi aventurieri nu e deloc contra infractorului Plahotniuc, ci contra integrării noastre europene.

Numai un prost nu vede acest lucru.

Şi eu.

Un contestatar îmi spune că, în timp ce protesta, un hoţ de buzunare, care lucra în mulţime, i-a sustras portmoneul cu cei câţiva leuţi pe care-i păstra în el pentru pâine.

Mă întreabă:

– Cine crezi că era hoţul?

Şi, fără să aştepte răspunsul, îmi spune:

– L-am zărit cu coada ochiului dispărând în mulţime, apoi l-am văzut urcându-se la tribună, ca să-şi ocupe locul între vorbitori…

Nicolae DabijaCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 răspunsuri

 1. Stimate Nicolae Dabija ! Sunt deacord in totul cu parerea D-voastra, din care considerente doresc, cer insistent, sa iesim noi in piata , cei care doresc unirea neamului romansec. Piata trebuie sa fie a noastra nu a platformei Da sau Usatii si Dodon. Este necesar acum de-a propaga ideile unioniste, astfel vom pierde iar 4-8 ani cu venirea acestora la putere. Unirea este unica noastra speranta si unica sansa de prosperitate.

  Apreciază

 2. Totul e bine si frumos si totusi autorul pina la urma tre sa spuna ca dracul nu-i chiar drac! Jalnic de tot ce se intimpla.

  Apreciază

 3. Sunt de acord cu D-nul Dabija. Eu tot asa cred. Vreau sa-si ia corturile tov Nastase din PMAN, deoarece ne apartine noua, acelora, care in 1989, 1990 in inca cu copii in spate am aparat,am luptat, daca se poate spune asa, si ca mine sunt multi, multi… Pentru noi nu exista Piata – locul sfant stropit cu sangele si sudoarea noastra. Sunt nespus de amarata! Locul sfant le apartine comunistilor, nastasilor, care n-au nici o treaba! Jos cu ei. Vreau REUNIREA cu PATRIA-MAMA ROMANIA! Suntem un popor si nimeni nu ne poate dispersa. Multumesc

  Apreciază

 4. Concluzia este unica: REUNIREA!

  Apreciază

 5. Doamne fereste, Nastase e un nebun! Asa oameni nici intr-un caz nu trebuie sa vina la carma tarii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.