Încă o lovitură grea pentru Vlad Filat

Vlad Filat. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Vlad Filat. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Curtea de Apel a respins recursul avocaţilor fostului premier Vlad Filat privind decizia Judecătoriei Buiucani din Chișinău de cercetare a acestuia în stare de arest. Anunţul a fost făcut astăzi de Igor Popa, avocatul lui Filat.

Potrivit lui Popa, citat de Moldpres, decizia luată de magistraţii Curţii de Apel este ilegală, deoarece mandatul de arest de 90 de zile nu ar mai fi valabil.

„Odată cu intrarea în vigoare a deciziei Curţii Constituţionale (CC) mandatul de arest pentru 90 de zile a încetat, deci domnul Filat trebuie să fie eliberat. În urma acestei hotărâri a CC, instanţele de judecată şi Curţile de Apel trebuie să ajusteze sau să verifice temeiurile menţinerii în arest a deţinuţilor”, a declarat Igor Popa.

„Următoarea şedinţă pentru aplicarea unui nou mandat de arest a fost stabilită pentru 1 martie, până atunci Vlad Filat ar trebui să fie liber”, a adăugat Popa.

Conform deciziei Curţii Constituţionale din data de 23 februarie curent, o persoană nu se poate afla în arest preventiv mai mult de 30 de zile în cadrul unui mandat şi 12 luni în total.

Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie anul trecut, în baza unui mandat emis de Centrul Naţional Anticorupţie, după ce Parlamentul a decis suspendarea imunităţii sale.

Pe 18 octombrie Judecătoria Buiucani i-a aplicat fostului premier un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, iar pe 11 noiembrie şi 10 decembrie judecătorii au prelungit arestul parlamentarului cu încă câte 30 de zile. La 5 ianuarie curent Judecătoria Buiucani a decis prelungirea mandatului de arest al fostului premier cu încă 90 de zile.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.