Doi politicieni au „privatizat” succesele Platformei DA

Valeriu Dulgheru. Foto: utm.md

Valeriu Dulgheru. Foto: utm.md

Dacă actuala guvernare cade acum, la putere vin forțe clar promoscovite, constată prof. univ. dr. hab. Valeriu Dulgheru de la Universitatea Tehnică a Moldovei într-un articol publicat în ediția de joi, 25 februarie, a publicației „Literatura și Arta” (pag. 6).

„Opoziţia de stradă, reprezentată de liderii Platformei DA, este una infantilă, mioapă. Să nu înţeleagă liderii ei un lucru atât de simplu că, dacă ceri căderea guvernării acum, când nici tu nu ai un partid înregistrat, înseamnă că le asiguri lui Dodon şi Usatîi venirea la putere. S-a văzut acest lucru şi în mişcările stradale organizate împreună, când mulţimile erau ale Platformei DA, iar succesele au fost privatizate de Dodon şi Usatîi. Este clar că presiunea exercitată asupra guvernării, corelată cu presiunea externă, este necesară pentru a-i ţine în suspans pe guvernanţi, dar nu pentru a cere demisia ei imediată, când încă nu eşti gata pentru a intra a câştiga în cursa electorală”, scrie Valeriu Dulgheru.

În același articol, autorul se întreabă ce s-a ales din PLDM, partid politic care, acum doi ani, „era cel mai puternic”. „Nimic, doar încrederea făcută ţăndări a susţinătorilor lui. Filat, în loc să devină erou naţional, care a pornit drumul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, a ajuns altundeva”, mai scrie profesorul universitar.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.