Ghimpu către liberal-democrați: Vreți să luați tot, ca și banii de la BEM. Palihovici: Îmi pare rău…

Foto: karadeniz-press.ro

Foto: karadeniz-press.ro

În Parlament s-a iscat un conflict legat de componența delegației R. Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Președintele PL, Mihai Ghimpu, i-a acuzat pe liberal-democrați de faptul că „au două locuri în delegație, iar liberalii niciunul”.

„Ați procedat incorect, vreți să luați tot, ca și banii de la Banca de Economii. Șeful delegației, Liliana Palihovici, a indus în eroare APCE, afirmând că liberalii au refuzat să delege reprezentanți în delegație. Noi nu vom răbda asemenea situație, acum noi avem putere și o vom elimina pe doamna Palihovici din delegație”, a declarat Ghimpu, citat de Infotag.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a respins acuzațiile, subliniind că decizia nu a luat-o ea, și nici PLDM, ci Parlamentul. Ea a dat citire unui fragment din stenograma când liberalii au refuzat în anul 2015 să delege un reprezentant, deoarece PL nu a sprijinit minoritatea parlamentară.

„La Strasbourg noi reprezentăm nu fracțiuni și partide, ci Parlamentul R. Moldova. Îi pare rău că domnul Ghimpu face asemenea declarații. Noi de mai multe ori am propus liberalilor să delege un reprezentant la APCE”, a spus Palihovici.

Ghimpu a declarat că „liberalilor le-a fost propus un loc în rezerva delegației”, iar ei își doresc un loc în componența de bază, deoarece „membrii de rezervă participă la sesiunea APCE doar dacă refuză membrii delegației principale”. Liderul PL a atras atenție la faptul că PLDM are doi membri în delegația principală, deși își puteau lua un loc în delegația principală și unul în rezervă.

Liliana Palihovici a subliniat că „nu există diferență între delegația de bază și cea de rezervă”.

„Decizia despre cine participă la sesiunea APCE o iau nu membrii delegației, ci organele de conducere ale Parlamentului”, a subliniat președinta delegației.

Ea a cerut deputaților în curând să suplinească delegația, care la momentul de față are șapte deputați, dar trebuie să includă 10. Palihovici a menționat că acest fapt este inclus în Rezoluția APCE, care a recunoscut competențele delegației R. Moldova drept incomplete, deoarece delegația nu este formată pe deplin.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.