VIDEO. Cumătrul-judecător care a emis decizii favorabile „mafiei de la avioane”

Gheorghe Bălan, magistrat la Judecătoria Botanica, este cel care a emis toate hotărârile favorabile clanului Țopa în privința companiei Air Moldova. Bălan este cumătru cu Andrei Năstase, avocatul și finul de cununie al lui Victor Țopa, potrivit unei noi ediții a documentarului „Comisarul”.

Întâmplător sau nu, Gheorghe Bălan a fost prezent și la mitingurile Platformei DA (controlată, după cum se vehiculează, tot de Țopa), unde se vorbea despre statul capturat R. Moldova.

Sistemul judecătoresc a fost cel care a provocat cel mai probabil cele mai mari pagube R. Moldova – atacuri raider, deposedări ilegale, decizii vădit părtinitoare. Judecătorii se conduc de principiile cumătrismului și plicurilor burdușite cu bani, constată autorul Gabriel Călin.

Unul din acești judecători este și Gheorghe Bălan.

„Aprigul susținător al Platformei DA care a putut fi văzut și la mitingurile acestei organizații moldo-germane declară oficial că are datorii de 400 de mii de lei, un apartament de 65 de metri pătrați și un autoturism de 10 ani vechime. Anume acest judecător, cumătru cu Andrei Năstase, a fost cel care a emis toate hotărârile favorabile mafiei de la avioane pe cauzele legate de Air Moldova”, menționează autorul, citat de Politics.md.

Emisiunea sugerează că toate aceste decizii favorabile clanului Țopa au fost luate datorită relațiilor personale dintre Năstase și Bălan, care sunt cumetri.

„Având în vedere că Năstase susține să pe el nu-l influențează nici nașul de cununie, atunci încercăm la rândul nostru să credem că nici Năstase nu l-a putut influența pe cumătrul Bălan în activitatea de judecător, mai ales în dosarele ce țin de Air Moldova pe care le-a examinat chiar el. Dacă ar ajunge la putere, Năstase cu siguranță i-ar pune un monument chiar în fața judecătoriei pentru munca prodigioasă în favoarea clanului”, comentează Gabriel Călin.

În același documentar sunt prezentate și cazurile altor judecători care au favorizat clanul Țopa și interesele membrilor acestuia și ajunge la concluzia că, într-adevăr, R. Moldova este un stat capturat și cu justiție captivă. Doar că din emisiune reiese că statul este capturat de cei care strigă de la tribunele din PMAN.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.