Îndemnul UE către autoritățile de la Chișinău: Accelerați reformele

Foto: parlament.md

Foto: parlament.md

O delegație din partea Comisiei Europene, aflată într-o vizită în R. Moldova, a îndemnat autoritățile centrale de la Chișinău să continue reformele, păstrând ritmul și chiar accelerându-l, stabilind priorități clare împreună cu Guvernul și termene definite de implementare.

Vineri, în cadrul unei întrevederi cu spicherul Andrian Candu, afirmații în acest sens au făcut membrii delegației europene Christian Danielsson, director General al Directoratului General pentru Vecinătate și Negocieri pentru Extindere al Comisiei Europene și Thomas Mayr-Harting, director pentru Europa și Asia Centrală, Serviciul European pentru Acțiune Externă.

Oficiali europeni au menționat că autoritățile de la Chișinău trebuie să stabilească priorități clare și termene definite de implementare.

La rândul său, Andrian Candu a spus că la Chișinău există voință pentru a schimba lucrurile în bine.

„Am început energic sesiunea de primăvară, având obiectivul ferm de a continua reformele într-un ritm cât mai accelerat. În primele două ședințe ale Parlamentului am discutat și aprobat legi importante, așteptate de mult, atât de societate cât și de partenerii de dezvoltare. Și pentru săptămâna viitoare sunt pregătite pentru a fi discutate un șir de acte legislative importante”, a declarat Andrian Candu, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

Președintele Parlamentului s-a referit la faptul că, în primele ședințe plenare din sesiunea de primăvară, au fost adoptate o serie de legi importante, prioritare în implementarea Acordului de Asociere, cum ar fi Legea cu privire la Procuratură în lectura a II-a, iar în prima lectură – pachetul de integritate și cel financiar-bancar, precum și pachetul energetic. Totodată, Andrian Candu a anunțat că printre prioritățile sesiunii de primăvară a Parlamentului se mai regăsesc adoptarea legilor conexe Legii cu privire la Procuratură, o serie de modificări legislative în lupta cu corupția, reforma justiției, crearea unui mediu de afaceri atractiv.

Andrian Candu a menționat că, în premieră, şi Parlamentul R. Moldova va beneficia de un Consilier UE de nivel înalt, care, prin expertiza oferită, va contribui la consolidarea capacităților Parlamentului în implementarea Acordului de Asociere.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.