Oaspeți din 11 țări ale lumii vor evolua în cadrul Festivalului „Mărțișor”

Foto: alba24.ro

Foto: alba24.ro

În cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”, cea de-a 50-a ediție, care începe marţi, vor evolua oaspeţi din 11 ţări ale lumii, inclusiv din Austria, Italia, Rusia, Japonia, Ucraina, Lituania, România și China.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a comunicat că în pofida situaţiei dificile social-economice şi a celei politice din ţară, festivalul va avea loc, iar şi organizatorii au elaborat un program interesant.

„În acest an în cadrul festivalului vor fi organizate 45 de concerte, 17 dintre care în ţară, în special în Bălţi, Comrat, Cahul, Tiraspol şi în 13 centre raionale. O caracteristică specială a festivalului jubiliar este varietatea de genuri, gama evoluărilor va fi foarte extinsă – de la jazz, folk și rock până la muzică clasică”, a spus Monica Babuc, citată de Infotag.

La festival vor participa artişti precum Alessandro Safina (Italia), Soso Pavliashvili (Georgia), Ştefan Bănică (România), Stas Venglevski (USA), Eduard Kunz (Rusia), Tomoko Siromoto (Japonia), Orchestra Naţională de Femei din Jiangsu (China), Orchestra de jazz Lundstreem, orchestrele de muzică populară „Lăutarii” şi „Folclor”. Concertele de bază se vor desfăşura la Filarmonica Naţională, Sala de Orgă şi la Palatul Naţional.

„Ne propunem să facem festivalul jubiliar «Mărţişor» memorabil, în pofida posibilităților reduse, de care dispunem în acest an. Partenerii festivalului sunt Fondul de cooperare umanitară a ambasadei SUA, Chinei şi Italiei. Partea cea mai mare a fost finanţată de către stat şi Ministerul Culturii, care va face tot posibilul ca festivalul să se desfăşoare la cel mai înalt nivel”, a spus Monica Babuc.

Festivalul are loc în perioada 29 februarie până pe 11 martie. Biletele la concerte pot fi procurate la un preţ începând cu 50 de lei. La concertul lui Soso Pavliashvili, acestea vor varia de la 150 până la 500 lei, la Alessandro Safina de la 600 până la 1800 de lei. Bugetul festivalului se cifrează la 1,3 milioane de lei.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.