Procurorii Anticorupție au solicitat încă 30 de zile de arest pentru Filat

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Procurorii Anticorupție au solicitat astăzi magistraților Judecătoriei Buiucani din capitală prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arest preventiv pe numele fostului premier Vlad Filat. Anunțul a fost făcut marți de Igor Popa, avocatul lui Filat.

Potrivit lui Popa, citat de Moldpres, la baza demersului procurorilor anticorupție vizând prelungirea mandatului de arest se află aceleași argumente invocate la reținerea lui Vlad Filat.

„În astfel de cazuri ar trebui prezentate argumentări noi. Aici nu există niciun temei legal. Scopul de bază este ca Vlad Filat să fie lipsit de libertate”, a declarat Igor Popa.

Avocatul fostului premier a anunțat că următoarea ședință de judecată pe acest caz urmează să aibă loc miercuri, 2 martie, la ora 10.30.

Vlad Filat a fost reţinut în data de 15 octombrie anul trecut, în baza unui mandat emis de Centrul Naţional Anticorupţie, după ce Parlamentul a decis suspendarea imunităţii sale.

La 18 octombrie, Judecătoria Buiucani i-a aplicat fostului premier un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, iar pe 11 noiembrie şi 10 decembrie judecătorii au prelungit arestul parlamentarului cu încă câte 30 de zile. La 5 ianuarie curent Judecătoria Buiucani a decis prelungirea mandatului de arest al fostului premier cu încă 90 de zile.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Ce asteapta avocatii lui Filat? Vor sa iasa la libertate persoana banuita de furtul miliardului si presedintele partidului care s-a aflat timp de 6 ani la guvernare si a impinzit cu coruptie tot sistemul? Eu cred ca nu e o solutie..

    Apreciază

  2. Filat a furat si merita condamnat, la fel ca si toti cei care mai sunt vizati in acest dosar. Iar avocatul acestuia pare sa se infectat de virusul lui Nastase, ca tot a inceput sa repete acelasi mesaj

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.