CV. Sergiu Cioclea, propus pentru funcția de guvernator al BNM

Sergiu Cioclea. Foto: ape.md

Sergiu Cioclea. Foto: ape.md

Sergiu Cioclea este candidatul propus pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a anunțat Ștefan Creangă, preşedintele Comisiei pentru selectarea candidatului la funcţia de guvernator al BNM.

„Domnul Cioclea este candidatul propus președintelui Parlamentului Andrian Candu la funcția de Guvernator al BNM pentru a fi înaintat plenului. Acesta a acumulat 903 puncte din 1000”, a declarat Creangă, citat de Moldpres.

Candidatul propus Parlamentului va trebui să obţină cel puţin 51 de voturi ale deputaţilor pentru a ocupa funcţia de şef la BNM.

Sergiu Cioclea, în vârstă de 42 de ani, are o experiență de peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar. Deține diplome de master și de studii postuniversitare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris. Cunoaște patru limbi: româna, engleza, franceza și rusa și are trei cetățenii: a R. Moldova, a României și a Franței.

Sergiu Cioclea a fost membru al organelor de conducere în instituții bancare cu experiență de management, supraveghere, dezvoltare comercială și gestionare de proiecte. În CV-ul său acesta a adăugat că este economist specializat pe piețele emergente, în special din Europa centrală și de est, Rusia, CSI și Turcia, expert în fuziuni și achiziții, reorganizări, gestionarea și administrarea activelor, capital de risc.

Între 2000 și 2007 a ocupat funcțiile de asociat, vicepreședinte și director al diviziei Europa centrală și de est al departamentului de Finanțe Corporative, BNP Paribas (Paris).Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Comisia de specialitate a avizat POZITIV candidatura lui Cioclea la BNM – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.