Grant de 250 mii de euro pentru modernizarea Căilor Ferate din Moldova, acordat de BERD

Trenul Chișinău-Iași. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de grant dintre R. Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD). Documentul face parte din Proiectul de restructurare a Căilor Ferate din Moldova (CFM), implementat cu suportul BERD.

Potrivit documentului, R. Moldova va beneficia de 250 mii de euro, sub formă de grant, din sursele financiare ale Fondului special BERD. „Banii sunt destinaţi implementării noilor practici şi strategii pe termen scurt sau lung în domeniul dezvoltării sistemului feroviar”, se spune în proiect, citat de Moldpres.

În conformitate cu prevederile Acordului, mijloacele financiare oferite vor fi folosite pentru implementarea Proiectului de Eficiență Energetică a Sistemului de Management (EMIS) în cadrul Proiectului de Restructurare a CFM și reprezintă 50% din totalul costurilor proiectului EMIS. „Celelalte 50% din suma totală a achizițiilor în cadrul proiectului respectiv vor fi finanțate din sursele împrumutului contractat anterior de la BERD”, se precizează în hotărâre.

Acordul respectiv are ca scop implementarea reformelor în sectorul feroviar, stabilite în Agenda de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană, precum şi în Strategia de Transport şi Logistică 2013-2022.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.