Scopul în sine al Platformei DA a devenit „mult mai clar”

Valeriu Dulgheru. Foto: utm.md

Valeriu Dulgheru. Foto: utm.md

Liderii Platformei DA urmăresc „alte scopuri”. „Eu de la bun început, când liderii Platformei DA nu admiteau prezenţa intelectualilor alături de ei, nu am văzut (din păcate) în ei o forţă (sutele de mii de oameni au fost scoşi în stradă nu de ei, ci de miliardul furat)”.

De această părere este prof. univ., dr. hab. Valeriu Dulgheru de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). Într-un articol publicat în „Literatura și Arta” (pag. 3), omul de știință se referă inclusiv la atacurile Plaformei DA contra unioniștilor, făcând, în acest context, o comparație între „aparent alogicele” alianțe „VOROȘCA” (Vladimir Voronin și Iurie Roșca) și „NUD” (Andrei Năstase, Renato Usatîi și Igor Dodon).

Iată câteva observații ale omului de știință Valeriu Dulgheru:

„De ce ar trebui să ne mire această alianţă aparent alogică Năstase-Dodon-Usatîi. Dar parcă alianţa VOROŞCA de altădată între cele două extreme (extrema dreaptă şi cea stângă) părea la început mai logică? Să nu uităm că pe atunci alături de Roşca se afla V. Năstase, cel care a participat la distrugerea şi înstrăinarea Euro TV şi a Antenei C, unicele posturi naţionale pe vremea guvernării comuniste. «Enteresul şi iar enteresul», cum ar spune marele Caragiale”.

„Să nu căutăm nici acum elemente de logică în acţiunile actualilor lideri ai Platformei DA. Nu sunt. Sunt doar interese. (…) Păcat de amara dezamăgire, care-i aşteaptă pe cei care încă mai cred în sinceritatea declaraţiilor liderilor Platformei”.

„După ultimele atacuri mârşave asupra unioniştilor, asupra acelora care au iniţiat Mişcarea de Eliberare Naţională, scopul în sine al acestei Platforme DA a devenit mult mai clar. Cum poţi să loveşti atât de bădărăneşte în Ion Ungureanu, un intelectual de speţă, dintre care au mai rămas atât de puţini, unicul Ministru adevărat al Culturii de după independenţă (succesorii lui fiind de fapt mai mult miniştri ai anticulturii), care a transformat cultura moldovenească sovietică rusificată până la refuz în una naţională, care a «îndrăznit» să transforme Teatrul «Puşkin» în Teatrul Naţional «Mihai Eminescu», astfel aducându-l pe marele Eminescu la Chişinău, de unde a fost surghiunit în perioada sovietică”.

„Mă întreb şi vă întreb şi pe Dumneavoastră, dragi cititori: cum i s-a ridicat mâna (mai corect glasul) acestui C. Cheianu să lovească în I. Ungureanu, care din actor s-a transformat într-un măscărici. Inteligența înnăscută a lui Ion Ungureanu nu-i permite să facă atacuri la persoană, să lovească mişeleşte. Se repetă cazul cu marele poet naţional Grigore Vieru, care era atacat bădărăneşte nu de Voronin şi acoliţii lui, ci de căţeluşul fidel I. Roşca şi compania, în care se afla şi V. Năstase”.

„Acum, când lucrurile oricum merg spre alegeri anticipate, aş avea un îndemn către cei mulţi nemulţumiţi de actuala guvernare să nu creadă că «tot ce zboară se mănâncă». S-ar putea chiar peste puţin timp să fiţi tot atât de dezamăgiţi de liderii Platformei DA (acum lideri ai Partidului Platforma DA, înregistrat recent, ale cărui scopuri sunt altele decât cele declarate), precum sunteţi acum dezamăgiţi de actuala guvernare şi cum aţi fost dezamăgiţi odinioară de Iu. Roşca”.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri

  1. Liderii atit ai Platforemi DA cit si a Partidului Socialistilor-Igor Dodon si ai Partidului Nostru-Renato Usatii de comun acord au pus la cale un plan diabolic, denuntarea Acordului de Asociere si alipirea RM la Rusia.

    Apreciază

  2. Cu Dodon si Usatii era totul clar din start,ei sunt miinele Rusiei care vreau sa ne duca iar spre o degradare si supunire.Si langa acestea s-a mai adaugat si Nastase om ce declara ca vrea o tara fara oligarhi si cu parcurs european.Pe parcursul timpului toti au observat ca acestea au fost doar simple mijloace manipulatorice, ei alaturadu-se partidelor proruse si in spatele platformei pe care o conduce stau oligarhii Topii si Lucinschi.

    Apreciază

  3. Platforma fondată și sponsorizată de mafa care a furat zeci de ani de la poporul moldovenesc, nu poate reprezenta soluția pentru un trai mai bun.

    Apreciază

Trackback-uri

  1. A. Țăranu și O. Nantoi critică Sfatul Țării-2. Platforma DA și PSRM jubilează – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.