Tăierile rase în păduri, INTERZISE din toamnă. Anunțul ministrului Munteanu

Foto: adevarul.ro

Foto: adevarul.ro

Din luna octombrie 2016 vor fi interzise tăierile rase în pădurile naturale. Astfel, în pădurile unde cresc stejari, fagi, paltini şi frasini nu se vor mai face defrişări totale.

Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, în cadrul dezbaterilor publice la tema „Ce înseamnă câteva mii de hectare de pădure scoase la tăiat pentru despădurita R. Moldova?” organizate de IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Potrivit ministrului, acest lucru nu s-a mai făcut anterior de la obţinerea independenţei de către R. Moldova.

„Acest lucru s-a făcut pentru că teiul, stejarul şi gorunul, care au trăit 300 de ani, o să mai trăiască încă 300, nu este nevoie să fie tăiat. Dacă într-un parchet de un hectar există 20-30 de copaci care sunt bolnavi, trebuie extraşi şi sădiţi alţii”, a menţionat Valeriu Munteanu, citat de IPN.

Ordinul respectiv a fost elaborat de Agenția „Moldsilva” în comun cu specialiştii Ministerului Mediului. Potrivit Agenţiei, toate aceste schimbări au ca scop, între altele, protejarea şi stoparea diminuării suprafeţelor pădurilor naturale, menţinerea echilibrului ecologic şi conservarea biodiversităţii, ecosistemelor forestiere.

Totodată, ordinul prevede că întreprinderile silvice vor efectua reevaluarea parchetelor destinate lucrărilor de toamnă 2016 şi anului 2017.

VIDEO. Strigător la cer! Ce a descoperit ministrul Valeriu Munteanu la ocolul silvic „Mereşeni”Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.